Voetbal

Zeerobben speelt tegen Nijland voor KO-ronde 2 Beker

Door Jeroen Pietersma
Gelukkig speelt Zeerobben uit tegen Nijland, want in Harlingen hebben ze nog al wat moeite met deze tegenstander. Hoewel? de wedstrijd kan ook nog wel eens omgedraaid worden in vrband met de toestand van het grasveld in het genoemde dorp. Er is tussen de besturen en hun afgevaardigden al vooroverleg geweest, want de bekerwedstrijd moet dan van de KNVB in Harlingen gespeeld worden. Gezien de weersvoorspellingen, mag je spreken van een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, dat Zeerobben alsnog een thuiswedstrijd speelt.

Hoe het ook zij, de groen-witten hadden een gemakkelijker tegenstander kunnen treffen. Maar ook dat is betrekkelijk, je zal maar een bekerwedstrijd moeten spelen in het verre Emmen, zoals competitiegenoot Broekster Boys tegen tweede klasser DZOH. Wie herinnert zich niet het bekertreffen in de voorronde van seizoen 2014/2015. Een gelijkspel was voldoende geweest, maar de thuisclub verloor met 1 – 2 en Nijland mocht als winnaar toen thuis in de tweede ronde uit komen tegen Topklasser ONS (0–6).

Ook de eerste wedstrijd van de huidige competitie was met 0 – 1 verlies een grote teleurstelling. Nijland is voor Zeerobben een moeilijk te bespelen tegenstander. Ze gingen als debutant in de tweede klasse vliegend van start, maar de afgelopen duels werden verloren en daardoor belandde de opponent van zaterdag in de middenmoot met veertien punten uit tien wedstrijden. Vooral afgelopen zaterdag tegen Heerenveense Boys werd Nijland met 1 – 4 hard teruggewezen. Zij zullen zich ten opzichte van het thuisfront willen revancheren. En of dat thuis is of in Harlingen, telt dan niet.

Zeerobben had grote problemen om de tweede ronde te bereiken. Thuis kwam de 1 – 0 pas tien minuten voor tijd op het scorebord tegen vijfde klasser Woudsend. Nijland won de eerste ronde in de beker uit tegen het eveneens in de tweede klasse uitkomende De Wâlde met 0 – 1. De ploegen zullen weinig geheimen voor elkaar hebben. De speelstijl van Nijland, vanuit een sterke verdediging met als betrouwbare sluitpost Van Dalfsen, is voor veel tegenstanders een moeilijk te nemen hindernis. Trainer Schotanus zal, als Olivier Bommel, een list moeten verzinnen. We zijn benieuwd. De wedstrijd begint morgen om 14.30 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda