Voetbal

Zeerobben speelt onbetwiste topper in de tweede klasse I

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op voorhand staan de confrontaties tussen twee van de elf steden, Dokkum en Harlingen, garant voor spanning en spektakel. De afgelopen versies spreken in dit verhaal voor zich. Twee aanvallende ploegen met snelle spitsen. Of je nu de 0?0 in Dokkum of de 5?2 bij Zeerobben neemt; beide duels kenmerkten zich door weinig krachtsverschil en veel acties in het strafschopgebied en bovendien nog goed voetbal ook.

De enige verloren wedstrijd in deze competitie van BQD was tegen de medekoploper en buurtgenoot Broekster Boys. Ook vorig jaar deed Be Quick tot het laatst mee om de prijzen. Dit seizoen rekenen de kenners Be Quick weer tot een van de kanshebbers. Met nagenoeg dezelfde selectie (keeper Eelke Kooistra deed een stapje omhoog) zal trainer Henk Konings opnieuw een gooi doen om Zeerobben te verslaan met aantrekkelijk voetbal.
Zeerobben laat de laatste wedstrijden zien over een veel kansen creërend team te beschikken. Met veel beweging zonder bal is het moeilijk om de aanvallers te stoppen, tel daarbij de felheid en het afjagen van voorhoede en middenveld en de mogelijkheden dienen zich aan. Het scoren staat evenwel nog niet evenredig aan de opgelegde kansen. Tot nu toe heeft dat alleen tegen het stugge Nijland punten gekost. Wie de recente wedstrijden heeft gezien, zal tot de slotsom komen, dat er gemakkelijk werd gewonnen, maar gezien de stand op ranglijst waren deze wel tegen de wat lager geplaatsten. Zaterdag dan dus een echte topper.
De ziekenboeg beperkt zich tot Ronald van der Heijden, want Marijn Helfferich meldde zich weer bij de trainingen en zal dus inzetbaar zijn. Het maakt de keuze voor trainer Schotanus groter, maar eveneens moeilijker. Twee vaste waarden in het elftal van Zeerobben, Dylan Drent en Patrick Amels, begonnen afgelopen zaterdag op de bank. Het geeft maar aan, dat er een luxeprobleem ontstaat zodra de gehele selectie inzetbaar is. Voor de liefhebber van aanvallend en spectaculair voetbal - en wie is dat nou niet - is het advies om toch zaterdag 10 oktober om 14.45 uur acte de présence te geven op het Oostersportpark voor de wedstrijd tussen de nummer drie Be Quick Dokkum en nummer één Zeerobben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda