Voetbal

Zeerobben speelt morgen tegen de nummer 2

Door Jeroen Pietersma
Met de topper van zaterdag, VEV?67 (de nummer 2) tegen Zeerobben (koploper op doelsaldo) gaan we een spannend vervolg krijgen na de bekerwinst op Nijland. De kopgroep is door de uitslag van Be Quick Dokkum tegen VEV van twee weken terug (0-1 winst) uitgedund tot 3. Met een uitwedstrijd vlak voor de winterstop tegen nummer 3 Broekster Boys en de thuiswedstrijd tegen het voor Zeerobben altijd moeilijk te bestrijden Heerenveense Boys zal in de laatste drie competitierondes van 2015 duidelijker worden hoe de kaarten zijn geschud.

De tegenstander van zaterdag is een gerenommeerde eersteklasser. In de nacompetitie voor het behoud van de eerste klasse van afgelopen seizoen moesten zij in de beslissende fase het onderspit delven tegen Leeuwarder Zwaluwen. Ook trainer Luitzen Nijboer is binnen het amateurvoetbal geen onbekende en heeft een aanzienlijke staat van dienst. Er is VEV dan ook alles aangelegen om zo snel mogelijk weer te promoveren. Uit de verslagen en verhalen mogen we spreken van een sterke aanval met veel voetballend vermogen met weinig tegendoelpunten. Alleen Broekster Boys en De Wâlde wisten met ruime cijfers van de opponent uit Leek te winnen. Thuis zijn de Groningers nog ongeslagen.

Voor Zeerobben komt het er nu op aan en kunnen ze laten zien hoever ze zijn. Wat vorig jaar net niet lukte, moet dit jaar wel tot stand komen. De staf, trainer Inne Schotanus en leider Wiebe Attema, windt er geen doekjes om, het doel is promotie. Met het huidige spelersmateriaal is dat geen loze kreet, gezien ook de plaats op de ranglijst. Toch wordt met argusogen de strijd in Leek gevolgd. Velen zien deze wedstrijd als een vuurdoop, kan Zeerobben de druk aan. Vol van zelfvertrouwen kunnen de mannen uit Harlingen de strijd aangaan. De ziekenboeg is nog niet geheel leeg, maar met de brede bank zal Schotanus wel de juiste man op de juiste plek weten te zetten. De uitdijende supportersschare zal weer aanwezig zijn ter ondersteuning.
VEV’67 – Zeerobben, aanvang 14.00 uur.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda