Zeerobben speelt gelijk tegen Harkemase Boys

HARLINGEN - Op dinsdagavond op het Oostersportpark schotelden de hoofdklasser Harkemase Boys en de tweedeklasser Zeerobben het talrijke publiek een leuke wedstrijd voor. Na twee oefenpotjes tegen Drachtster Boys (2 ? 1 winst ) en ONS BOSO Sneek (6 ? 2 verlies) lag de winst vanavond in de aanpak vanaf het eerste fluitsignaal tegen deze opponent uit de Harkema. Met respect, maar zonder ontzag streden de Harlingers fel om balbezit en in tegenstelling tot de voorgaande oefenpartijen werd van meet af voetballend een oplossing gezocht.

Toch was het klasseverschil in het eerste deel van de wedstrijd nog zichtbaar in het voordeel van de Harekieten en hield Theo Nota ternauwernood de nul door een schuiver met de voet te neutraliseren. Zeerobben kwam met een goed opgebouwde aanval over rechts, voorzet Dylan Drent, gevaarlijk door. Higor da Silva kon niet doeltreffend uithalen. Het was voor de aanvallers een teken dat er mogelijkheden lagen. Opnieuw stond Drent aan de basis en nu was het Patrick Amels die met een superieure kopbal (voor de beelden hiervan zie www.harkemaseboys.nl/index.php./2015) de goalie kansloos liet; 1-0 . Kort hierna zag de arbiter obstructie in het strafschopgebied en de toegekende penalty werd keurig ingeschoten dat betekende 1-1. In het restant van de eerste helft waren de kansen voor de thuisclub. Dylan Drent en Allard Sym Sprenger testen met harde schoten de doelman; hij bleef overeind. Uit een voorzet van links van Dylan Drent kreeg David van der Pol nog een geweldige kans, de bal ging jammerlijk naast.

Na rust was duidelijk dat de Boys een flinke preek van hun trainer hadden gekregen. Er werd feller gespeeld en de handelingssnelheid geen merkbaar omhoog. Het balbezit was voor de gasten, maar de snelle uitvallen stichtten voor het doel van keeper Zeldenthuis zoveel gevaar, dat hij een aantal keren handelend moest optreden om tegentreffers te verhinderen van onder anderen Marijn Helfferich, na weer een heerlijk steekpassje van Patrick Amels. Uit een corner van Drent kopte Jordy Torenbeek net naast. Aan de andere kant had Zeerobben het geluk dat een inzet van Schokker via de lat het veld weer in spatte en uit een vrije trap op de paal geknald werd. De laatste tien minuten wilde de hoofdklasser toch wel het verschil maken, immers zaterdag had Harkemase Boys nog ruim gewonnen van koploper in de tweede klasse Leeuwarder Zwaluwen. Het was hun eer te na, maar de groen-witten wisten van geen wijken en de wedstrijd werd iets onvriendelijker. Tot ongelukken leidde dit gelukkig niet en zo eindigde het sportieve treffen in bovengenoemde eindstand. Hier was Zeerobben toch wel content mee. Van Harkemase Boys hadden we misschien wel iets meer mogen verwachten.
Afgelopen drie oefenwedstrijden veel geleerd en goed voetbal gezien, maar… zaterdag wacht de uitwedstrijd in en tegen Rijperkerk. Dat kon weleens een moeilijker potje worden dan tegen Harkemase Boys.