Zeerobben pakt Sinterklaaspresentje doeltreffend uit

HARLINGEN - In de laatste thuiswedstrijd van 2014 deed Zeerobben 1 weer aan klantenbinding. In het begin waren beide teams nog in evenwicht. Maar na twintig minuten spelen was het hek van de dam en binnen een kwartier stond er 4-0 op het scorebord. Na rust probeerde CVVO het nog wel, maar de verdediging bleek hecht genoeg om de nul te houden. Op de aanval van de thuisclub stond geen maat, getuige de drie doelpunten na rust ter afronding van deze zevenklapper.

Al na drie minuten scoorde Frank ten Hoeve op aangeven Patrick Amels, afgekeurd wegens overtreding. Hierna nam CVVO het initiatief over en uit een scherpe aanval over rechts kwam Dirk Jan Doornbos vrij voor Theo Nota. Met de vingertoppen wist hij de bal uit het doel te houden en behoedde de thuisclub voor weer een vroege achterstand. De dreiging via de flanken bleef, maar meer dan een volley net over van Thomas Miedema uit een corner leverde dit niet op voor CVVO.

Uit de eerste echte mogelijkheid voor Zeerobben, in de 23e minuut, scoorde Frank ten Hoeve met het hoofd 1-0 uit een perfecte hoekschop van Allard Sym Sprenger. Een paar minuten later ging Patrick Amels in het strafschopgebied goed door, wurmde zich langs twee verdedigers en vond de inkomende Allard Sym Sprenger. Dit buitenkansje verzilverde de linkermiddenvelder bekwaam; 2-0. Nog geen twee minuten later ging de linkerverdediger van CVVO in de fout en de attente Dylan Drent wist hiermee wel raad. Met buitenkantje rechts omzeilde hij de uitgelopen doelman Doorn en verdween de bal voor de 3-0 in het lege doel. CVVO stelde daar niet meer dan een paar speldenprikjes tegenover, van echte kansen was eigenlijk geen sprake meer. Ondanks de faam van het aanvalstrio van de Lemsters lieten de verdedigers van Zeerobben geen steken vallen en als slot op de deur stond daar de weer goed keepende Theo Nota om erger te voorkomen. David van der Pol gooide de wedstrijd in het slot door als eerste te reageren op goed doorzetten van Frank ten Hoeve, van dichtbij tekende David de 4-0 aan. Tot de rust consolideerde het team van trainer Schotanus met behoudend voetbal deze stand.

Met een geforceerd offensief probeerde CVVO na rust het nog wel om terug te komen, maar de verdediging maakte een solide indruk, was niet van zins iets weg te geven. Konden de gasten qua voetbal nog wel meekomen in deze wedstrijd op hoog niveau; Zeerobben was duidelijk slagvaardiger en doelgerichter. Na een perfecte aanname van Patrick Amels snelde de linksbuiten het strafschopgebied binnen, omspeelde twee spelers en behield het overzicht. Hoewel Romkema de bal nog licht toucheerde, kreeg Dylan Drent de bal alsnog onder controle en liet Ruben Doorn met een uitgekiende trap kansloos; 5-0. De moed zonk de equipe van trainer Johan Wijnsma in de schoenen en Zeerobben bleef druk houden op hun verdediging. De voor David van der Pol ingevallen Daniël Kleiterp zorgde voor 6-0. Na een gave voorzet van rechts van Dylan Drent kopte hij fraai binnen. Uit een ingestudeerde hoekschop van Allard Sym Sprenger kogelde Dylan Drent de bal het strafschopgebied binnen. Zijn inzet werd verlengd tot de 7-0 door Patrick van der Veen, zijn eerste in een competitiewedstrijd voor Zeerobben 1. Met de inmiddels ontstoken lichtmasten werd het restant van de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld en liet de prima fluitende leidsman Mesbah uit Winschoten de blessuretijd voor wat die was en liet de manschappen inrukken. Voor het talrijke verwende thuispubliek weer een wedstrijd om van te smullen.

Trainer Inne Schotanus hield selectie goed bij de les. Ze waren scherp en leken zich bewust van het belang van deze sleutelwedstrijd. Deze uitstraling zorgde ervoor, dat ze boven deze medekandidaat voor een koppositie uit konden stijgen. Ook op de ranglijst ging Zeerobben over CVVO heen. Het technisch surplus gekoppeld aan jeugdig enthousiasme met daarbij de ervaring van vorig seizoen geeft aanleiding om met enig optimisme de tweede helft van de competitie tegemoet te treden, gezien ook de andere uitslagen. Eerst nog maar met beide benen op de grond blijven en de lastige uitwedstrijd van aanstaande zaterdag, uit tegen Kollum, tot een goed einde weten te brengen. Maar deze zevenklapper nemen ze de mannen van Zeerobben niet meer af.
Zeerobben: Theo Nota, Chekina Nzoko, Adnan Jarjour, Patrick van der Veen, Reinier van der Stap, Gideon Vellinga (75e min. Albert Beuker), Dylan Drent, Allard Sym Sprenger, David van der Pol (73e min. Daniël Kleiterp), Frank ten Hoeve, Patrick Amels.