Zeerobben pakt belangrijke drie punten

Het moet allemaal nog maar, zo vanzelfsprekend is deze overwinning niet. ?Die winnen we wel even en dan volgende week de topper tegen Broekster Boys.? Zeerobben heeft wat dat betreft veel bijgeleerd ten opzichte van voorgaande jaren. Van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en beslist geen onderschatting van de tegenstander. Het wordt spannend in de top drie. Zowel Broekster Boys als VEV?67 pakten uit bij respectievelijk ?t Fean (1-2) en Zwaagwesteinde (1-7) de drie punten. De voorlopige afhakers in de kopgroep zijn VVI en Be Quick Dokkum, gezien de resultaten van afgelopen zaterdag. De groenwitten doen in ieder geval wat van ze verwacht mag worden tegen een toch enigszins teleurstellend Heerenveense Boys.

Weer penalty
De thuisclub liet er geen gras over groeien en maakte de bedoelingen meteen kenbaar aan de tegenstander. Fel op de huid en rechtstreeks richting vijandelijk doel. Dylan Drent en Patrick van der Veen combineerden tot de rand strafschopgebied. Hier tackelde voorstopper Bijma laatstgenoemde, voordat hij gevaar kon stichten. Geel en vrije trap, welke Dylan om de muur krulde, maar keeper Tim Geilenkirchen bokste de bal tot corner. Kort hierna leek dan toch de voorsprong tot stand te komen. Vanaf rechts stoomde Marcel Visser richting doel en vanaf de 16 meter pegelde hij de bal op de paal en met effect draaide de bal achter de keeper langs aan de andere kant van het doel over de achterlijn. De druk bleef op het doel van de Heerenveners. Een vrije trap van Patrick Amels belandde in de mêlee van benen en uit de rebound wist Amels wel de juiste persoon te vinden. Van dichtbij schoot Allard Sym Sprenger over. Toch kwam de verdiende voorsprong tot stand en wel uit een toegekende strafschop wegens hands. In de 26e minuut scoorde wederom Jordy Torenbeek vol vertrouwen de 1-0.

Dynamite
Nog geen vijf minuten later vergrootten de gastheren de marge naar 2-0. Een geïrriteerde Dylan Dynamite Drent (onnodig geel wegens aanmerking op de overigens goede leiding van referee Vinke) nam de omstreden vrije trap en van 25 meter schroeide het leder nog de handschoenen van de keeper, maar tegen dit geweld had hij geen antwoord. Drent brak over rechts nog een paar keer gevaarlijk door, maar hij kon niet het juiste vervolg voor zijn acties vinden. Daardoor bleef de stand ongewijzigd.

Weergaloos
Ook ongewijzigd betraden de tweeëntwintig de goed te bespelen kunstgrasmat. En weer lag het initiatief bij de ontvangende vereniging. Al in de eerste minuut had de voorsprong uitgebreid kunnen worden, uit een corner kopte Patrick Amels op de lat. Slecht uitverdedigen van de bezoekers leverde een levensgrote mogelijkheid op. Met drie tegen één liet David van der Pol de kans aan Drent, zijn schot ging net voorlangs. De druk bleef en bijna maakte Patrick Amels vanaf veertig meter, wind mee, middels een fabelachtig trap de 3-0. Een open doekje behaalde Amels twee minuten later. Zijn diepte pass op Sprenger werd buiten het strafschopgebied door de doelman weggekopt, maar wel weer in de voeten van Patrick Amels. Lukte dit hem kort hiervoor niet, nu had deze poging van veertig meter wel succes, met applaus van de aanwezigen voor de schoonheid van deze goal nam Zeerobben dus toch de verdiende 3-0 voorsprong.

Teugels vieren
De voor Drent ingevallen Higor da Silva had met zijn eerste balcontact met wat meer geluk zijn goaltje kunnen meepikken. Tim Geilenkirchen dacht daar anders over en tipte de bal over de lat. Het leek wel of de equipe van trainer Schotanus het wel geloofde en liet de teugels vieren. In de resterende tien minuten deed Heerenveense Boys zich te kort, door niet de uitslag een dragelijker aanzien te geven. Danny Wouda kwam over rechts gevaarlijk door. Helaas voor Heerenveense Boys waren zijn voorzetten niet besteed aan linksbuiten Gabe Teun Top, die toch al een moeilijke middag had tegen de sterk spelende Chekina Nzoko. Het prijsschieten op het doel van Jacob de Vries in de tachtigste minuut leverde ook niet het gewenste resultaat op. De Vries hield zijn doel schoon. Aan de andere kant lieten de voorwaartsen hun mogelijkheden onbenut. Na het laatste fluitsignaal stond de terechte eindstand van 3-0 op het scorebord en behaald Zeerobben een belangrijke overwinning.

Volwassen
De degelijk spelende selectie van duo Schotanus/Attema pakte met hard werken en kwaliteit drie punten. Het gehele team verdiend een pluim voor de onverzadigbare gretigheid om de tegenstander hun wil op te leggen. Met respect voor de voorhoede van de Heerenveners, tot aan het laatste kwartier stond de verdediging weer als een huis. Kilometervreters Albert Beuker, Marcel Visser en Patrick Amels ontlastten met grote regelmaat hun defensie. Ze worden per wedstrijd droger achter de oren. Als ze deze volwassenheid mee kunnen nemen naar Damwoude, volgende week zouden ze misschien voor een verrassing kunnen zorgen in de topper tegen Broekster Boys.
Zeerobben: Jacob de Vries, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen (’60 min. Frank ten Hoeve), Pim Bleichrodt, Marcel Visser, Albert Beuker (’69 min. Kristian Feenstra), Allard Sym Sprenger, David van der Pol, Patrick Amels, Dylan Drent (’75 min. Higor da Silva)