Voetbal

Zeerobben op bezoek bij de Herbstmeister

Door Jeroen Pietersma
In de competitie van de tweede klasse I wordt pas in de laatste twee wedstrijden beslist over kampioenschap, degradatie en nacompetitie. In de regionale pers wordt de strijd in deze fase ook breed uitgemeten. Het duel in Veenwouden is met name voor de bezoekers van groot belang om hun koppositie te verdedigen, voor de thuisclub ligt het belang in het herstellen van het vertrouwen in eigen kunnen.

Na de succesvolle reeks voor de winterstop kwam het verval van de ploeg van Riemer Kooistra als een verrassing. Waar eigenlijk iedereen er van uitging, dat de gastheren opnieuw een stap zouden gaan maken naar de eerste klasse via een kampioenschap, daar werden de meest opmerkelijke nederlagen geleden. Met winst in november en december op alle huidige medekoplopers leek immers de tweede plaats voor de concurrenten het hoogst haalbare. Maar liefst acht punten was het gat tussen de toenmalige fiere leider en de volgers. 

De inhaalrace van de huidige drie kampioenskandidaten heeft Veenwouden teruggeworpen naar de vierde plek. Op basis van het eerste periodekampioenschap zal geprobeerd worden alsnog de promotie te bewerkstelligen. Voor de Herbstmeister dus zaak om weer in vorm te komen en geen onnodige kaarten of blessures op te lopen. In dat kader zullen de laatste twee confrontaties gespeeld worden.
Zeerobben zal voluit moeten spelen om deze taaie tegenstander op de knieën te kunnen krijgen. De smaak der overwinning hebben Veenwoudsters tegen Broekster Boys weer mogen ervaren, maar de daaropvolgende uitwedstrijd tegen Grootegast ging toch weer verloren. Wisselvalligheid troef dus. Hun opponent van zaterdag zal met gemengde gevoelens de strijd aangaan. De thuiswedstrijd werd met 2-3 in het voordeel van het geroemde, sterke collectief beslist.
De Harlingers zullen uit deze nederlaag hun lering hebben getrokken en zijn na de winterstop op een enkele uitglijder na met een vertrouwenwekkende reeks bezig. De koppen ‘Zeerobben wint op karakter’, ‘Klinkende overwinning’, ‘Winst op de valreep’ en ‘Zeerobben blijft op koers’, boven de verslagen geven aan dat niet alles van een leien dakje ging, maar het vertrouwen op een goede afloop blijft onverminderd.

In deze voorlaatste competitiedag mag het cruciale duel Hardegarijp-Be Quick Dokkum niet onvermeld blijven natuurlijk. De nummers twee en drie strijden om het behoud op uitzicht op het kampioenschap. Nacompetitie is voor Be Quick al behaald en Hardegarijp heeft ook nog zicht op de derde periode, ook bij eventueel puntenverlies. Maar beide teams zullen voor het hoogste gaan. Interessant zal deze uitslag natuurlijk ook voor de equipe van Arjen Postma zijn. Stand bovenaan is als volgt: Zeerobben 54 punten, Hardegarijp 53 punten, BQD 51 punten. In de laatste ronde komt Hardegarijp op bezoek bij Zeerobben en speelt BQD thuis tegen Stiens. Spannender slot is nauwelijks denkbaar.

Zoals bij vorige uitwedstrijden verwachten we in deze laatste van het seizoen ook weer veel ondersteuning van de trouwe meegereisde supporters uit Harlingen. Met een nagenoeg volledige, fitte selectie kan het trainersduo Postma/Heida de juiste man weer op de juiste plaats zetten. Hoe dan ook de laatste dag zal de beslissing brengen, wat de uitslagen ook zullen zijn.

Programma voor zaterdag 6 mei:
Grootegast FC-Broekster Boys
Hardegarijp-Be Quick Dokkum
Joure SC-Nijland
Meppel FC-Wâlde De
Stiens SC-CVVO
TONEGO-VVI
Veenwouden SC-Zeerobben

|Doorsturen

Buienradar



Agenda