Voetbal

Zeerobben ontvangt runner-up PKC?83

Door Jeroen Pietersma
Na vier wedstrijden gespeeld te hebben, denk je ongeveer te weten hoe de hazen lopen in de eerste klasse E. Welke waarde heeft de toppositie van Zeerobben ten opzichte van de rest. Je mag, in navolging van trainer Postma constateren, dat de Harlingers het niveau van deze klasse aan kunnen. Winnen van niet de minsten en een klein verlies uit bij D ?Olde Veste geeft het nodige zelfvertrouwen om ook de confrontatie aanstaande zaterdag tegen runner-up PKC?83 met goed gevolg af te sluiten.

PKC’83 Topper van het amateurvoetbal district Noord

Toen Zeerobben in het seizoen 2006/2007 ook uitkwam in de eerste klasse, speelde het thuis tegen PKC ’83 op een moment dat de ploeg van de Peizerweg/de Kring Combinatie koploper was in de eerste klasse. Zeerobben kwam verrassend sterk met 3-0 voor (doelpunten Jord Hagenouw en tweemaal Wietse de Wit), maar in de tweede helft moest de onpasseerbaar geachte keeper Anthoon Elsinga toch vijf keer vissen, waardoor PKC met 3-5 won. Vanaf begin deze eeuw komt PKC al wisselend uit in de eerste klasse en Hoofdklasse. De afgelopen seizoenen hebben ze meegedaan om de promotie naar de Hoofdklasse zonder succes echter. Ook in deze competitie willen ze weer mee doen om de prijzen. Na een matige start, gelijk en verlies, hebben de laatste twee duels ruime winst opgeleverd. Thuis werd met 4-0 gewonnen van Balk en uit was er winst tegen VEV’54, 1-3 . Ze zijn dus duidelijk in de winning-mood.

Twaalfde man
Aan de Zeerobben de taak om de draad weer op te pakken en voorlopig een streep te halen door de ambities van de Groningers. In goeden doen hadden de Havenstedelingen ook kans gehad tegen Olde Veste, aldus de conclusie van de trainer na de wedstrijd in Steenwijk. Als de selectie op scherp staat en fit is, mag weer gehoopt worden op een goed resultaat. Met steun van het thuisfront speel je toch met twaalf man in Harlingen. We heten natuurlijk PKC’83 en hun supporters van harte welkom op het Oostersportpark (zal de Groningers bekend in de oren klinken). We verwachten een spannende pot voetbal, met respect voor elkaar en veel hoogtepunten.
Zeerobben – PKC’83, zaterdag 21 oktober, aanvang: 15.00 uur op het Oostersportpark.

Programma eerste klasse E:
21 oktober 2017 
VV Balk-Blauw Wit '34
Be Quick Dokkum-VV Winsum
Drachtster Boys-VV Buitenpost
d'Olde Veste '54-VV Noordscheschut
CVV Oranje Nassau G-VV Gorecht
VEV '67-VV Groningen
Zeerobben-PKC '83

|Doorsturen

Buienradar



Agenda