Voetbal

Zeerobben ontvangt oude bekende

Door Jeroen Pietersma
In de derde klasse heeft Zeerobben in het verleden regelmatig met Stiens en haar voorganger, CSL, gestreden om de bovenste plaatsen. Zeerobben pakte de promotie al een aantal jaren eerder. Stiens heeft de stap naar de tweede klas voorgaand seizoen gezet. Als derde periode titelhouder dwongen zij de promotie in de nacompetitie af.

In de tweede klasse I nemen ze een tiende plaats in op de ranglijst. Meest in het oog springende resultaat is de 3-1 winst tegen het sterke Hardegarijp, op basis van vechtlust en inzet. De wedstrijd daarop op bezoek in Veenwouden kregen ze op de kop met 6-1. Om aan te geven hoe wisselvallig het team van Vander Burg nog optreed. Toch zal Stiens een aanwinst blijken met goed verzorgd voetbal.

Zeerobben start zaterdag gezien de positie op de ranglijst als favoriet. Maar ze moeten vooraf niet al hosanna roepen. Want naast technisch voetbal kan de komende tegenstander ook knokken om de punten. En ga er maar vanuit dat deze houding Zeerobben ook zal aan treffen. Het zal het trainers duo Postma/Heida beslist niet gebeuren om deze wedstrijd te licht op te vatten, van onderschatting zal geen sprake zijn.
Wel zal wat betreft de opstelling gepuzzeld moeten worden i.v.m. kaarten. Ondanks de brede bank kun je sommige spelers eigenlijk niet missen, maar ja.
We kijken nieuwsgierig uit naar zaterdag, welke elf het voor de thuisploeg zullen moeten doen.
Zeerobben – sc Stiens, zaterdag 12 november op het Oostersportpark aanvang 15.00 uur.

Programma:
Nijland-CVVO
De Walde-SC Joure
Broekster Boys-SC Veenwouden
VVI-FC Meppel
Fc Grootegast-Hardegarijp
Zeerobben-S.C. Stiens
Be Quick D-Tonego

|Doorsturen

Buienradar



Agenda