Voetbal

Zeerobben ontvangt FC Meppel

Door Jeroen Pietersma
Nadat Zeerobben op 25 maart met de overwinning op VVI de koppositie had overgenomen, is een soort van aftellen begonnen. Leven van wedstrijd naar wedstrijd en elke week weer eentje afvinken richting wat de apotheose van het seizoen moet worden. Afgelopen zaterdag, uit bij Stiens, was daar een typerend voorbeeld van. Zeerobben speelde niet groots, maar pakte heel zakelijk de drie punten en behield de krappe voorsprong op Hardegarijp en Be Quick Dokkum.

Zaterdag de volgende wedstrijd in die aftelrace, maar nu een tegenstander van een heel ander kaliber. FC Meppel komt naar Harlingen en die ploeg strijdt momenteel voor haar laatste kans op een prijs. Ze staan op de tweede plek in de derde periode en zullen er ongetwijfeld alles aan doen om de koploper beentje te lichten en zo de leiding in de periode over te nemen. Ze moeten wel, anders is hun seizoen voorbij. En dat Meppel een niet te onderschatten tegenstander is bleek wel in de heenwedstrijd eerder dit seizoen. Onder koude en mistige omstandigheden toonde Meppel zich veel effectiever dan Zeerobben en dwong daarmee een 4-1 overwinning af.

Toch zal Zeerobben zich niet laten leiden door revanche gevoelens. Het uiteindelijke doel ligt immers verder weg en het is dat doel dat ook de opdracht voor deze wedstrijd bepaald. Met winst op koers blijven, zodat de slotfase met wedstrijden tegen Veenwouden en Hardegarijp met een (kleine) voorsprong kan worden begonnen. Maar dan kijken we al voor de wedstrijd van zaterdag uit en dat is gevaarlijk. Meppel zal tot de tanden gewapend aan de start verschijnen en Zeerobben zal tot het uiterste moeten gaan om de winst binnen te halen. Hoe dat gebeurt is in deze fase minder belangrijk dan dat het gebeurt.

En langs de lijn zal met een schuin oog tegelijkertijd worden gekeken naar de ontwikkelingen op de andere velden, met name bij de wedstrijden van Be Quick Dokkum (thuis tegen sc Joure) en Hardegarijp (uit tegen Nijland). Het belooft weer een spannende voetbalmiddag te worden. Kom en beleef het mee vanaf 15.00 uur op het Oostersportpark.

Programma tweede klasse I:
Nijland – Hardegarijp
VVI – CVVO
De Wâlde – sc Stiens
Broekster Boys – Tonego
fc Grootegast – sc Veenwouden
Zeerobben – fc Meppel
Be Quick D – sc Joure

|Doorsturen

Buienradar



Agenda