Voetbal

Zeerobben ontmoet oude bekende

Door Jeroen Pietersma
Het is niet de eerste keer, dat beide grote zaterdagmiddag voetbalverenigingen uit de Friese Elfsteden, Harlingen en Dokkum, met elkaar de degens kruisen. Het zal hoogstwaarschijnlijk en naar wij hopen ook niet de laatste keer zijn.

Vorig jaar beide nog acterend in de tweede klasse hebben ze een traditie hoog te houden, namelijk spectaculaire duels met aanvallend voetbal, gelardeerd met technisch getalenteerde spelers. De verhoudingen binnen de lijnen zijn over het algemeen in evenwicht. De uitslagen van vorig seizoen zijn hiervan een getuigenis, in Dokkum 2-0 en Harlingen 3-2. Ook BQD had een goede eindsprint in de benen en eindigde als tweede achter kampioen Zeerobben, via de nacompetitie stapten ook zij terecht de eerste klasse binnen.

De Dokkumers starten deze competitie met één keer winst (thuis 1-0 VEV) en een gelijkspel (uit tegen ON Groningen) en na twee verliespartijen was er afgelopen weekend thuis een knappe overwinning (3-1) op het Groninger Winsum. Trainer Henk Konings heeft het grootste deel van zijn selectie kunnen behouden. Dat collectief met een sterke doelman Kooistra en dragende spelers als Folkert van Dongera, Rudolf Banga en Janco Wiersma zal nog een moeilijk te nemen obstakel betekenen voor Zeerobben.
Aan trainer Arjen Postma de taak om de juiste opstelling neer te zetten. Meestal geeft hij het vertrouwen aan de basis elf van de voorgaande wedstrijden. Maar na twee verliespartijen zal met name het onnodige verlies 1-2 tegen PKC’83 een signaal moeten afgeven, dat het slimmer en doeltreffender moet worden uitgespeeld. Het vertoonde spel geeft echter wel vertrouwen en er lopen voldoende spelers rond, die scorend vermogen hebben. We gaan er vanuit, dat dit aanstaande zaterdag ook aangetoond zal worden. Een hartelijk welkom aan Be Quick Dokkum en zijn supportersschare. Met strijd en onder aanvuring en steun van de thuisaanhang hopen we weer op een spectaculair en sportief duel.
Zeerobben – Be Quick Dokkum, zaterdag 28 oktober, aanvang 15.00 uur op het Oostersportpark te Harlingen.

Programma voor de eerste klasse E:
Zaterdag 28 oktober 2017 
Blauw Wit '34-CVV Oranje Nassau G
VV Buitenpost-d'Olde Veste '54
VV Gorecht-VEV '67
VV Groningen-VV Noordscheschut
PKC '83-Drachtster Boys
VV Winsum-VV Balk
Zeerobben-Be Quick Dokkum

|Doorsturen

Buienradar



Agenda