Voetbal

Zeerobben ontmoet Nijland

Door Jeroen Pietersma
Leergeld, dat heeft Zeerobben bij de seizoenstart vorig jaar betaald. In deze nog prille competitie heeft de vernieuwde selectie van Arjen Postma wisselende resultaten geboekt. Thuis alles nog gewonnen, maar uit toch wat steken laten vallen. Desalniettemin kan Zeerobben zaterdag weer een stevige stap zetten richting de top van de tweede klasse I.

Van de tegenstander van zaterdag Nijland weten we eigenlijk al alles. Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn. Ze weten zich al een aantal jaren te handhaven in deze klasse. Weliswaar niet met oogstrelend voetbal, maar met hard werken en met een als het moet onneembare veste met als betrouwbaar sluitpost Peter van Dalfsen. In de voorronde van de beker speelden beide teams ook al tegen elkaar. De Harlingers wonnen afgetekend met 0-4. Met daarbij wel de aantekening, dat Nijland bij lange na niet compleet was. In de competitie speelden de gasten driemaal gelijk en eenmaal was er winst thuis tegen FC Meppel. Daarmee nemen ze een middenmoot positie in met zes punten. Reden genoeg voor de staf van de gastheren om deze tegenstander met veel respect tegemoet te treden. Dat leergeld moet nu in deze komende wedstrijd zijn rendement opleveren in de vorm van drie punten.

Het zal een zware strijd worden voor de voorwaartsen van Zeerobben om een bres in het hechte bolwerk te schieten. Met de thuisclub hebben de bezoekers het minste aantal doelpunten tegen gekregen tot nu toe, namelijk vijf. En de defensie moet alert blijven op de paar counters, die zeker niet van gevaar ontbloot zullen zijn met de slimme spits Bonnema in hun gelederen.
Kan de veel scorende voorhoede afstand nemen van hun opponent? We zullen het zien aanstaande zaterdag op het Oostersportpark. We heten naast onze trouwe supporters natuurlijk ook de aanhang van Nijland van harte welkom. Dat het maar weer een leuke partij mag worden. Zaterdag 8 oktober, aanvang 15.00 uur Zeerobben – Nijland.

Programma in de tweede klasse I:
Be Quick Dokkum - VVI
Grootegast FC - CVVO
Hardegarijp - Joure SC
Meppel FC - TONEGO
Veenwouden SC - Stiens SC
Wâlde De - Broekster Boys
Zeerobben - Nijland

|Doorsturen

Buienradar



Agenda