Zeerobben onder 23 speelt aantrekkelijk duel

?Aantrekkelijk en zeer nuttig?, dat was de conclusie na de oefenwedstrijd tussen Zeerobben onder 23 en ONS BOSO Sneek onder 23. De aantrekkelijkheid zat vooral in de spelopvatting van beide ploegen, waarbij ONS aan de bal een hoog tempo hanteerde en Zeerobben op haar tenen moest lopen om daarin mee te komen. Daarnaast leverde deze leuke pot een 4-4 eindstand op en dat maakte het er ook nog leuker op.

Het nut van een oefenwedstrijd als deze zat vooral in het wederzijdse niveau waar deze jonge ploegen zich aan elkaar konden optrekken, zodat het met name voor de A- en B-junioren, die aan beide zijden mee mochten doen, een leerzame avond werd. Aan de kant van Zeerobben mochten bijvoorbeeld Brent de Groot en Ruben Bosga uit de A’s opdraven en zij deden dat zeer behoorlijk. Maar ook voor enkele potentiële eerste elftalspelers was het nuttig om in deze in hoog tempo gespeelde wedstrijd weer spelritme op te doen. Erwin Bleeker, Thimo Bosma, Marcel Visser en Dylan Drent konden zich op deze manier ook weer in de kijker spelen.

ONS nam vroeg een voorsprong en breidde die halverwege de eerste helft uit naar 0-2, alvorens Marcel Visser namens Zeerobben nog voor rust tegen kon scoren: 1-2. Na rust liep ONS aanvankelijk uit naar 1-4, maar toen rechtte Zeerobben de rug en kwam op 2-4 door Dylan Drent (fraaie voorbereiding Higor da Silva), 3-4 door Patrick Amels en de toekomstige ONS speler was ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 4-4. Daarmee kreeg deze leuke wedstrijd een terechte eindstand. Coach Camaru van Oostveen toonde zich tevreden, evenals de als toeschouwer aanwezige hoofdtrainer Inne Schotanus.