Zeerobben-Nijland, een prestatie van formaat

Klinkt misschien wat gek, maar Zeerobben heeft een prima resultaat geboekt tegen een moeilijk te bespelen tegenstander. Met slechts vijf tegendoelpunten kwamen de gasten uit Nijland naar Harlingen. Na twee keer 45 minuten voetbal werd dit aantal op ??n na verdubbeld. Geduld blijkt de trainer Arjen Postma zijn spelers in de rust voor te hebben gehouden. En het publiek kreeg naar ruim een uur waar voor z?n geld. Mooie doelpunten gaven de overwinning de glans, waarop je als liefhebber op hoopt.

Een flitsende droomstart, met een mooi binnengekopt doelpunt van Marijn Helfferich na een voorzet van Abdul Boundati in de tweede minuut, maakte het voor de thuisclub aanzienlijk gemakkelijker tegen de taaie verdediging van de bezoekers. Het leek een voorspelbaar vervolg te krijgen. Zeerobben maakt het spel en Nijland wacht op dat ene foutje in de verdediging, of hoopt uit standaard situatie te kunnen scoren. Tot de 68e minuut was dit ook het geval. Met dit verschil, dat de defensie van de gastheren weigerden ook maar één kans weg te geven. Terwijl Albert Beuker in de 42e minuut de 2-0 op de schoen had nadat hij zichzelf in kansrijke positie had gemanoeuvreerd. Helaas na deze mooie actie resteert een schot over het doel van Peter van Dalfsen. Voor de rest viel er weinig te melden van het westelijke front en dreigde de eentonigheid het beeld van de wedstrijd te worden.

Maar Postma en assistent Heida zagen in het verloop van de tweede helft de krachten van Nijland afnemen en er werd besloten tot nieuw elan in de persoon van Dylan Drent voor Jeffrey Draaisma en Higor da Silva voor Albert Beuker. De 68e minuut betekende voor Nijland de genadeklap. Drent speelde Marijn Helfferich in het strafschopgebied aan, deze zette zijn tegenstander op het verkeerde been en vond de vrijstaande Kristian Feenstra. Niet zelfzuchtig verlengde hij op Abdul Boundati, die er nog beter voorstond en dat klopte ook, want Abdul passeerde beheerst keeper Van Dalfsen, 2-0 en wedstrijd gespeeld. De twee creatieve buitenspelers, Boundati en Higor da Silva, bezorgden in het restant van de tweede helft hun directe tegenstanders hoofdbrekens. Higor da Silva was dan ook de aangever van de beide laatste doelpunten. Nummer drie krijgt de prijs van het mooiste doelpunt. Higor wervelde langs zijn opponent, behield het overzicht en passte van de achterlijn strak op de vrijstaande Kristian Feenstra. Van twintig meter afstand kogelde hij de bal onhoudbaar in de kruising. Hij kreeg terecht een open doekje voor deze beauty.
Maar met deze 3-0 was de gifbeker voor de gasten nog niet leeg gedronken.
Ook nummer vier mag ingelijst worden. Higor, ongrijpbaar voor de defensie, soleerde zich binnen de zestien vrij. Maar waar hij in het verleden nog wel eens vanuit een minder gunstige positie zelf schoot, gaf hij Marcel Visser de gelegenheid en deze knalde de 4-0 in het dak van het doel.
Laatste plichtpleging van de wedstrijd was voor Theo Nota. De enig weggegeven kans aan Nico Pieter Bonnema werd vakkundig tot hoekschop verwerkt door de goalie. De complimenten gaan dan zeker ook naar de verdediging. Geconcentreerd en bijna foutloos werd de counter er al vroegtijdig uitgehaald. Een teamprestatie van formaat.

Langzaam kruipt het elftal van Arjen Postma naar de top van de ranglijst. Alleen Veenwouden deed het nog beter en is koploper na zes wedstrijden. Dat het een spannende competitie zou worden kon vooraf al vastgesteld worden. De huidige nummers één tot zeven werden door de kenners al getipt als kanshebbers om mee te doen om de prijzen, maar het gezegde “je moet de dag niet prijzen voor de avond is gevallen” lijkt hier op zijn plaats. Toch zijn er weer verrassende uitslagen te noteren. Koploper CVVO, tegenstander voor Zeerobben van aanstaande zaterdag, beet in Grootegast in het zand. Joure vond in Hardegarijp zijn meerdere.

Zeerobben: Theo Nota, Jordy Torenbeek, Pim Bleichrodt, Pieter Westra, Marc Reussing, Albert Beuker (70 min. Higor da Silva), Jeffrey Draaisma (65 min. Dylan Drent), Marcel Visser, Marijn Helfferich (80 min. René Cnossen), Abdul Boundati, Kristian Feenstra.