Voetbal

Zeerobben naar ?t Fean ?58

Door Jeroen Pietersma
Een kat in ?t nauw? Met dit gegeven moet de selectie van Inne Schotanus de strijd aan gaan met ?t Fean. Ze staan voorlaatste met 8 punten uit 13. De laatst gespeelde wedstrijd werd wel met 4-1 gewonnen thuis tegen VVI, dat was vorig jaar december.

Voor de thuisclub zal dit de eerste wedstrijd na de winterstop worden. Voor een club, die al sinds 1998 deel uitmaakt van de tweede klasse, kan je respect tonen. Hoewel het vorig jaar ternauwernood het vege lijf wist te redden zijn de mannen uit de Fryske Wâlden niet te onderschatten, ook te refereren aan de verloren wedstrijd van vorig seizoen. Laat die les voldoende inspiratie en motivatie opleveren om de aansluiting met de top te behouden.
Koploper Broekster Boys speelt de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen De Wâlde en volger VEV’67 zal in VVI een pittige opponent ontmoeten in Idskenhuizen. Het op de vierde plaats staande Zuidhorn heeft op papier de gemakkelijkste tegenstander, thuis tegen Hardegarijp.
Er keren telkens meer kandidaten voor een plaats in het eerste terug van blessures. De keuze voor de sterkste elf wordt daarmee groter, maar ook moeilijker. Voor bijna elke positie ontstaat een concurrentiestrijd. Daar kun je, wordt gezegd, alleen maar beter van worden. We zullen het zien aanstaande zaterdag om 14.30 uur in Surhuisterveen. We verwachten weer veel meereizende en meelevende supporters uit Harlingen.

Schaduwwedstrijd:
Mocht onverhoopt het duel in Surhuisterveen niet doorgaan, dan staat een oefenwedstrijd tegen eerste klasser Balk op het programma om 17.00 uur in Harlingen op het Oostersportpark.

Programma
Zaterdag 13 februari:
Be Quick Dokkum-Heerenveense Boys
CVVO-Nijland
Fean '58 't-Zeerobben
ONT-Zwaagwesteinde
VVI-VEV '67
Wâlde De-Broekster Boys
Zuidhorn-Hardegarijp

|Doorsturen

Buienradar



Agenda