Voetbal

Zeerobben naar Elahuizen

Door Jeroen Pietersma
Zeerobben speelt dit weekend tegen De W?lde in Elahuizen. De in het verleden gespeelde duels tussen beide opponenten leverden altijd spanning en sensatie op. Meestal was de gesteldheid van het veld hieraan debet. Van technisch, gecontroleerd voetbal kan nauwelijks sprake zijn in de wintermaanden. Het is dan ook maar de vraag of de wedstrijd doorgang zal vinden.

De thuisclub heeft de afgelopen twee seizoenen in de tweede klasse zich weten te handhaven in de middenmoot, na een wonderbaarlijke promotiereeks vanuit de vijfde klasse. Dit jaar zal het een hele toer worden om zich uit de degradatiezone te spelen. Zij zullen de wedstrijd tegen Zeerobben dan ook met alle inzet starten om zich aan de strohalm vast te grijpen. Zeker als je de thuiswedstrijd in oktober in ogenschouw neemt. Het bleef toen tot de laatste minuut spannend, ondanks het overwicht van de Harlingers.

Als enige speelden de mannen van trainer Postma geen competitiewedstrijd afgelopen zaterdag. De reden, slecht veld in Luttelgeest, bleek discutabel. Dus mag in het komende duel Zeerobben op zich zelf revanche nemen na de dramatische 0–0 tegen Grootegast. Zeerobben hoopt op de morele ondersteuning van de trouwe aanhang aan de boorden van de Friese Meren in Elahuizen.

Programma zaterdag 11 februari

Be Quick Dokkum-CVVO
 
Broekster Boys-Nijland
 
Grootegast FC-TONEGO
 
Hardegarijp-Meppel FC
 
Joure SC-Veenwouden SC
 
VVI-Stiens SC
 
Wâlde De-Zeerobben
 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda