Voetbal

Zeerobben na de nacompetitie

Door Jeroen Pietersma
Daar waar de selectie van Zeerobben 1 zich volledig concentreert op de aanstaande nacompetitie om promotie naar de eerste klasse, is de technische commissie, in samenspraak met de nieuwe hoofdtrainer Arjen Postma, al weken bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, of dat nou is in de eerste of in de tweede klasse.

Het is al langer bekend dat enkele spelers om uiteenlopende redenen de club zullen verlaten. Al tijdens de winterstop maakte Patrick Amels zijn overstap naar Topklasser (volgende jaar omgedoopt tot de derde divisie) ONS BOSO Sneek bekend. Spits David van der Pol gaat de club ook met pijn in het hart verlaten. Hij kan zijn studie en wonen in Groningen niet meer combineren met voetballen bij Zeerobben en verhuist naar Hoofdklasser Oranje Nassau uit zijn woonplaats. Ook Patrick van der Veen koos voor een avontuur hogerop bij SZW BOSO Sneek. In welke klasse de Snekers volgend seizoen uitkomen is nog niet bekend, want ze moeten nog om lijfsbehoud strijden in de nacompetitie. Het verblijf van linksback Erwin Bleeker bij Zeerobben blijft beperkt tot één seizoen. Hij heeft gekozen voor een overstap naar Birdaard. Ook Ronald van der Heijden heeft aangegeven Zeerobben na één seizoen weer te verlaten. Grote onzekerheid is er over Chekina Nzoko, aangezien deze werken en studeren gaat combineren bij een bedrijf in Amsterdam. Het is zeer waarschijnlijk dat ook hij Zeerobben zal moeten verlaten.

Het vertrek van elke speler mag een verhaal op zich zijn, alles bij elkaar zijn het toch wel veel wijzigingen en dat is jammer, ook tegen de achtergrond van de energie die de club de afgelopen jaren heeft gestoken in de opbouw van een sterke selectie. Tijdens de afgelopen vier jaren met hoofdtrainer Inne Schotanus hebben de club en de eerste selectie stappen voorwaarts gezet en voortgang van dat proces blijft het streven van de club. Jong talent uit de A-junioren mag zich gaan bewijzen, maar numeriek zal dat niet opwegen tegen het vertrek van genoemde spelers. Vandaar dat Zeerobben ook open staat voor spelers van buiten af die in willen stappen op de lopende trein. Spelers die Zeerobben zien als een stap omhoog, dan wel meer ervaren spelers die vallen voor de uitstraling en aantrekkingskracht van de club en haar fraaie accommodatie.
In willekeurige volgorde stellen we de nieuwkomers bij Zeerobben voor. Vanuit eigen gelederen worden in ieder geval Frank Pietersma en Steffan Amels aan de selectie toegevoegd.
Van zondag tweedeklasser Lemmer komt Marc Reusing over. Hij is een centrale verdediger met veel lengte. Speelde in de jeugd bij Flevo Boys en volgt nu zijn trainer Arjen Postma naar Zeerobben.
Ook middenvelder René Cnossen, afkomstig van Waterpoort Boys komt naar Zeerobben. Hij heeft een verleden bij SWZ BOSO Sneek, ontwikkelde zich tot de centrale middenvelder en aanvoerder bij WPB en maakt nu de stap naar Zeerobben.
Met de komst van Abdul Boundati van sc Emmeloord versterkt Zeerobben zich met kwaliteit en ervaring. Abdul is 26 jaar, deed hoofdklasse-ervaring op bij Flevo Boys en kan met zijn kwaliteiten iets toevoegen aan Zeerobben.

Het vizier van de technische leiding blijft erop gericht de selectie minimaal gelijkwaardig, zo niet sterker te maken dan nu al het geval is. Gezien het hoge niveau waarop het tweede elftal uitkomt (reserve eerste klasse) is het ook van groot belang de selecties ook kwantitatief te versterken.
Wordt vervolgd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda