Zeerobben met ??n been in de volgende ronde

Met uitzondering van de eerste tien minuten heeft GAVC te weinig gecre?erd om het de thuisclub moeilijk te maken. Laat dit een verdienste zijn van de sterke verdediging van de winnaar van vanmiddag. Voorin bleef Zeerobben de gevaarlijkste ploeg, met als resultaat een verdiende 2-0 voorsprong. Na rust lieten de Harlingers na om de genadeklap uit te delen en kwamen de Grousters nog gevaarlijk terug.

Goed voetbal en mooie doelpunten

De eerste helft was het aanzien meer dan waard, ondanks de slippertjes, stond er een team, dat voor de winst ging. Hoewel de eerste kans voor de gasten was, kwam Zeerobben na een mooie aanval op 1-0. Yander Zandbergen ging een één-tweetje aan met Higor da Silva, laatstgenoemde maakte het bekwaam af. In deze fase kwam ook GAVC ook nog wel in het stuk voor, maar uitgespeelde kansen deden zich niet meer voor. De gastheren daarentegen bleven goed combineren en gebruikten de ruimtes, die hen werden geboden. Kristian Feenstra wist met een cross-pass Dylan Drent te bereiken. Perfect aangenomen werd zijn strakke voorzet simpel binnengetikt door Marijn Helfferich, 2-0. Hierna bleef de equipe van trainer Postma gevaarlijk maar gescoord werd er niet meer.

Zeerobben deelt de genadeklap niet uit
Meteen na rust veranderde het spelbeeld niet en heersten de groenwitten. Een prima aanval over verschillende schijven belandde op het hoofd van Marijn, net over. Net veel later viel dan toch de 3-0. Vanaf links slalomde Higor langs twee verdedigers, zijn voorzet werd door een verdediger met de hand getoucheerd, penalty. Dylan Drent plaatste feilloos de bal achter de doelman. Een aantal mogelijkheden werd niet benut. Een foute terugspeelbal werd opgepikt door de spits van GAVC en hij maakte goed gebruik van dit cadeautje. 3-1 met nog een half uur te spelen. Niets aan de hand, want Zeerobben bleef druk houden. Het leek een kwestie van tijd, dat Zeerobben de stand naar een veiliger marge zou tillen. Maar pech en scherpte verhinderde dat. Bovendien waren aan beide zijden een aantal spelers aan het eind van hun latijn. Onnodig kwam Zeerobben nog in een ongewenste slotfase terecht. Uit een corner werd de bal onvoldoende geruimd en dat betekende 3-2. Een minder sterk optreden van de thuisclub in het tweede deel na rust gaf GAVC even het gevoel dat er toch iets te halen viel in Harlingen, maar dat zou toch echt te veel van het goede hebben betekend.

Scoreverloop: 1-0 Higor da Silva (10e min); 2-0 Marijn Helfferich (20e min); 3-0 Dylan Drent (54e min); 3-1 ??(58e min); 3-2 ?? (88e min.)
Zeeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Pieter Westra (54e min. Marcel Visser); Dirk Jan van Looij; Kristian Feenstra; Albert Beuker (70 min Steven Beuker); Yander Zandbergen; Marijn helfferich (65 min Fran te Hoeve); Dylan Drent; Higor da Silva

Volgende week speelt Zeerobben de laatste wedstrijd in de voorronde thuis tegen Sint Annaparochie. Bij winst of gelijkspel is Zeerobben door naar de volgende ronde. Stiens won verrassend met 2-5 van Sint Annaparochie.