Zeerobben met gemak langs jubilerend VEV?67

Je komt met gemengde gevoelens naar Leek om tegen de jubilaris te spelen. Eigenlijk mag je zo?n pot niet winnen. Als bezoeker op een vijftigste verjaardag moet de gunfactor wel hoog zijn. In opperbeste stemming en vol goede moed werd dan ook gestart door de gastheren, maar al snel bleek de spirit bij VEV?67 afwezig en liepen ze de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Een feestje ok?, maar niet ten koste van Zeerobben, zo hebben de mannen van duo Postma/Attema gedacht. Een gedreven collectief behaalde een meer dan verdiende 3-0 overwinning, die zeker niet geflatteerd is te noemen gezien de kansen in de tweede helft.

Sterke eerste helft

De thuisclub begon fanatiek aan de wedstrijd en Zeerobben moest terug. Misschien ook wel onder de indruk van de entourage en de sterk geachte tegenstander startten de bezoekers timide en zeer behouden. De bescheidenheid maakte plaats voor bravoure, toen Zeerobben meer grip op het middenveld kreeg en de tweede bal met grote regelmaat gewonnen werd. Uit een dergelijke spelsituatie kreeg Yander Zandbergen vrije doorgang tot keeper Mensink. Met twee vuisten bracht hij redding. Toch kreeg de hardwerkende Yander zijn doelpunt. Vanaf links leek de bal over de zijlijn te gaan, maar met een laatste krachtinspanning wist de foutloos spelende Pim Bleichrodt Higor da Silva te bereiken. Met een vrij veld voor zich stormde hij op Mensink af, zette voor en in een scrimmage scoorde Yander Zandbergen de 0-1. Zeerobben bleef aandringen en de defensie van de VEV werd onder druk gezet met als gevolg, dat er regelmatig foutieve passes werden gegeven. Dylan Drent veroverde de bal na een slecht verwerkte dieptepass van Kristian Feenstra. Op inzet was Drent keeper Mensink te slim af. De rebound werd alsnog in het verlaten doel gedeponeerd. Deze 0-2 was geheel in overeenstemming met de verhoudingen op het veld in de eerste helft.

Overwinning kwam niet meer in gevaar
Na de thee verwacht je een ontketend VEV, dat wel even orde op zaken zou gaan stellen. Niets is minder waar. Zeerobben ging verder waar ze de eerste helft waren gebleven. Gemakkelijk voetballend en de tegenstander aftroevend lieten de bezoekers geen twijfel bestaan, dat een overwinning aanstaande was. Yander alleen op de keeper af, ging voor eigen succes. Zijn schot werd tot corner verwerkt. Met een rush vanaf eigen helft kwam Kristian Feenstra oog in oog met de doelman, schot geblokkeerd. Uit een corner van Drent was Pieter Westra kansrijk, maar een woud van benen voorkwam een treffer. Marijn Helfferich had zijn team en zichzelf een dienst kunnen bewijzen door een open kans te benutten, om onbegrijpelijke reden naast geschoten. Dan begin je te vrezen voor een opleving van VEV. Albert Beuker kwam voor Higor da Silva (gele kaart) om de met krachten gesmeten hebbende Marcel Visser te ondersteunen op het middenveld. In de slotfase bewees Albert bovendien als aanvaller zijn waarde voor het team. Met nog een kleine tien minuten te spelen heroverde Jan Dirk van Looy de bal en met een bekeken pass stuurde hij Albert Beuker de diepte in. Met overzicht speelde Albert de bal breed op de inkomende Kristian Feenstra, die de keeper omspeelde en simpel de zege veilig stelde met deze 0-3. De mogelijkheden op meer dienden zich aan, daar VEV allang één op één speelde achterin. Een grotere afstraffing bleef de equipe van trainer Nijboer bespaard. Het prima leidende arbitrale trio maakte de weg vrij voor een groots opgezet jubileumfeest, met toch wel een kleine domper.

Tevredenheid troef
Die punten nemen ze ons niet meer af, aldus een tevreden voorzitter Johannes Woudstra. Je kunt inderdaad slechter beginnen als debutant. Maar hosanna wordt er nog niet geroepen natuurlijk. Zo realistisch denkt men wel bij Zeerobben. In alle bescheidenheid blijft handhaving de doelstelling van dit eerste jaar in de eerste klasse E. Met de vertoning tegen VEV in Leek mag je als team best trots zijn. De contouren van een hecht collectief beginnen vorm te krijgen en zonder de rest te kort te doen, was de inzet van aanvoerder Marcel Visser exemplarisch voor het gehele team. Volgende week maar weer en dan thuis tegen Oranje Nassau Groningen.

Scoreverloop: 0-1 Yander Zandbergen (25 m.); 0-2 Dylan Drent (40 m.); 0-3 Kristian Feenstra (83 m.).
Zeerobben: Theo Nota; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Pieter Westra; Jan Dirk van Looy; Kristian Feenstra (83 m. Steven Beuker); Dylan Drent; Marcel Visser; Yander Zandbergen; Marijn Helfferich (75 m. Frank ten Hoeve); Higor da Silva (70 m. Albert Beuker).