Voetbal

Zeerobben MB1 derde in KNVB kerstzaalvoetbal-toernooi

Door Jeroen Pietersma
FRANEKER ? Het MB1 zaalteam van Zeerobben is afgelopen zaterdag derde geworden in de finales het KNVB kerstzaalvoetbal toernooi in De Trije in Franeker.

Zeerobben MB1, een mix van VR2 en MC1 speelsters, moesten het opnemen tegen teams met enige zaalervaring. Er werden wedstrijden gespeeld tegen de drie andere finalisten, Heerenveense Boys MB1, De Weide MB1 en VIOD MB1.

De eerste wedstrijd tegen de HVB werd verloren met 4-1 van de zeer balbehendige ploeg uit Heerenveen. De tweede wedstrijd werd door de ploeg uit Harlingen wel gewonnen met maar liefst 6-1! Verrassend omdat De Weide MB1 ook in een zaalcompetitie uitkomt. In de derde en laatste wedstrijd werd Zeerobben naar verwachting verslagen door de zeer sterke ploeg uit Driesum.
VIOD MB1 is al jaren de ploeg die het toernooi domineert en ook dit jaar weer met de kampioensbeker naar huis gaat. Doordat De Weide MB1 alle wedstrijden verloor werd Zeerobben toch nog derde. Vorig jaar wisten de Harlingers nog tweede te worden. Een knappe prestatie voor een team dat nooit in de zaal speelt, behalve op dit soort toernooien. Het MB1 van Zeerobben was ook de enige ploeg uit Harlingen die vertegenwoordigd was in de finales.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda