Zeerobben maatje te groot voor Birdaard (8-1)

HARLINGEN - Binnen tien minuten was de wedstrijd met een 2?0 voorsprong voor de thuisclub eigenlijk al beslist. Het toch talrijke publiek voor een dinsdagavondwedstrijd, dat tot het einde bleef, werd nog getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd met mooie doelpunten.

In de zevende minuut opende Gideon Vellinga met een fantastisch afstandsschot de score en twee minuten later maakte Marijn Helfferich met een misschien wel nog mooier schot in de kruising de 2–0. Het leek een walk-over te worden, de kansen regen zich aaneen.

Achtereenvolgens waren daar Reinier van der Stap, David van der Pol en Jordy Torenbeek, die de goed keepende Sake Tolsma op hun weg vonden. Het werd 2-1 na een misverstand in de verdediging, maar tot enige verontrusting leidde dit niet. Zeerobben was telkens een stapje eerder en er werd bovendien goed gecombineerd. Voor rust kwamen de Harlingers nog op een 4-1 voorsprong. Eerst had Marijn met een kopbal de pech dat Tolsma in de weg stond, maar uit de daaruit voortvloeiende corner had Patrick Amels met een kopbal wel succes. Kort daarna uit een voorzet van Allard Sym Sprenger na een subtiel steekpassje van Patrick Amels maakte David van der Pol de 4-1. Jordy Torenbeek maakte eigenlijk de 5-1, maar uit een mooie vrije trap caramboleerde de bal met tegeneffect van achter de doellijn het veld weer in. Het zij de overigens goed leidende scheidsrechter Kraak vergeven.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud, toen Patrick Amels koelbloedig met een strak schot van twintig meter alsnog de 5-1 liet aantekenen. Het begon een beetje op een galavoorstelling te lijken. Zeker toen Dylan Drent, ingevallen in de tweede helft, zich ermee begon te bemoeien. Na een geoliede aanval, Marcel Visser naar de op snelheid liggende Dylan, vond deze als eindstation Chekina Nzoko, maar helaas voor hem lag de keeper Tolsma weer dwars. De sterk acterende Amels maakte uit een corner koppend zijn derde van de avond; 6-1. Na een heerlijk passje van Marijn Helfferich spatte een schot van Dylan Drent op de lat. Aan de basis van de 7-1 stond Dylan; zijn sterke voorzet op Patrick Amels werd verlengd naar Marijn, die strak in de hoek zijn tweede maakte. Dylan had nog een pegel op de paal, die het veld weer in spatte. Het sluitstuk was wel voor Dylan Drent, na aangeven van Marijn maakte hij de 8-1.
Het bereiken van de knock-outfase in het KNVB-toernooi ligt onder handbereik. Laatste hindernis is derdeklasser Nijland, zaterdag 30 augustus om 14.45 uur bij Zeerobben.