Zeerobben laat zich de kaas van het brood eten

Je kan dan wel beter zijn en de meeste kansen cre?ren, maar de doelpunten tellen en zoals de einduitslag aangeeft, heeft PKC dat in ieder geval beter gedaan. En die doelpunten leveren na negentig minuten drie punten op voor de bezoekers uit Groningen, die daarmee enorm blij waren en daardoor langzaam naar de koplopers toe sluipen. Zeerobben moet een pas op de plaats maken, maar zal gezien het vertoonde spel daarover in ieder geval niet ontevreden zijn.

Zeerobben vergeet afstand te nemen

De beginfase was voor de bezoekers met drie vrije trappen op kansrijke posities, maar het leverde geen gevaar op. Na een klein kwartier veroverde Zeerobben het middenveld en in de omschakeling kreeg Dylan Drent op een heerlijke steekpass van Kristian Feenstra een vrije doorgang naar doelman Meedendorp. In plaats van zelf zou hij de kans aan de meegekomen Higor da Silva geven. Het was achteraf verstandiger geweest om voor eigen succes te gaan, want Higor werd goed afgedekt. De thuisclub drong verder aan en rook mogelijkheden. Uit en corner van Feenstra kopte Marc Reussing naar de hoek, uit de rebound zorgde Marijn Helfferich met een droge knal voor de 1-0. Nog geen tien minuten later had de 2-0 gemaakt moeten worden. Uit een gave voorzet van Dylan probeerde Marijn met zijn voet in moeilijk positie te scoren. Wat hij niet wist, dat Higor achter hem klaar stond om koppend het doel te treffen, jammer weg kans. En dan valt uit het niets de 1-1. Vrije trap halverwege de Zeerobben helft, de geheel vrijstaande Nikky Goguadze knikte de bal in de verre hoek buiten het bereik van Theo Nota. In de slotminuten van de eerste helft kregen de Harlingers nog drie corners en uit één daarvan kogelde Dylan Drent hard voorlangs, met een beetje geluk was via een kluts de bal er alsnog in gegaan.

Zeerobben de kansen, PKC het winnende doelpunt
De tweede helft was nog geen minuut oud, of Yander Zandberegen verscheen vrij voor de keeper van PKC. In ideale scoringspositie schoot hij onfortuinlijk over. Het betere spel was voor de gastheren en kleine mogelijkheden werden niet verder goed uitgewerkt. Opnieuw uit een standaardsituatie, corner, scoorde de tegenstander de 1-2. Slecht wegwerken van de defensie gaf Simon Schreiber de gelegenheid om via een woud van benen doel te treffen. Met nog ruim een half uur te gaan, leek er nog geen man over boord, zeker gezien de spelopvatting van de Groenwitten. Marcel Visser plaatste vijf minuten later uit een vrije trap de bal op het hoofd van Marijn Helfferich. Meedendorp kon ternauwernood redding brengen. Kort daarop Yander Zandbergen breekt door over rechts, omspeelt de keeper en zijn voorzet wordt door Higor da Silva in vrije positie over gekopt. Uit een scherpe voorzet van Drent mocht Marijn Helfferich vrij inkoppen, 100 % kans, maar wel over. De druk bleef op het doel van de Groningers. Met blessures en vertragingstactiek haalde PKC het tempo uit de wedstrijd. Uit de derde kans van de wedstrijd voor de gasten, uitbraak na een doorgeschoten bal, wist Pieter Westra erger te voorkomen. Met twee goals uit drie kansen waren de bezoekers koopman voor deze middag, want ondanks aandringen werd er niet meer gescoord.

Kater
De ervaren ploeg uit Groningen had deze middag ook het geluk mee, of misschien had Zeerobben de pech het vizier niet op scherp te hebben. Het is maar net hoe je het bekijkt. Feit is, dat de thuisclub aan het eind van de rit met lege handen staat en voordat het ‘Oktoberfest’ in de kantine losbarstte al met een enorme kater rond liep. Op de inzet van de jongens is niets aan te merken, volledig leeg gespeeld. Als er iets te verwijten valt, dan is dat het ontbreken van nodige doelpunten om de verdiende drie punten in Harlingen te houden. Volgende week thuis tegen Be Quick Dokkum is dat een verbeterpuntje.

Zeerobben: Theo Nota; Albert Beuker (45e m. Jan Dirk van Looy); Pieter Westra; Marc Reussing; Pim Bleichrodt (65e m. Frank ten Hoeve); Kristian Feenstra; Marcel Visser; Yander Zandbergen; Dylan Drent; Marijn Helfferich; Higor da Silva
Scoreverloop: Marijn Helfferich 1-0 (17e m.); Nikky Goguadze 1-1 (28e m.); Simon Schreiber 1-2 (55e m.)