Zeerobben laat winst in de eerste helft liggen

Op basis van de goede eerste helft van Zeerobben zijde hebben ze twee punten laten liggen in Groningen. Maar in de dying-seconds van de tweede helft zullen zowel de Groningers als de Harlingers niet klagen over dit ene punt. Immers kreeg eerst de thuisclub in de voorlaatste minuut een levensgrote kans (Jacob redde). In echt de laatste minuut had Zeerobben de winst nog naar zich toe kunnen trekken in een spectaculaire scrimmage voor het doel van uitblinker Steven de Haan.

Prima voetbal levert te weinig op

Wie wat verlaat het sportpark Het Noorden had betreden heeft het eerste doelpunt waarschijnlijk gemist. Al in de tweede minuut kwamen de groenwitten op een 0-1 voorsprong. Een pittige overtreding op Marcel Visser leverde een vrije trap op. Kristian Feenstra wist de blonde lokken van Pieter Westra te vinden. In eerste instantie wist de Haan nog te redden, maar de bal schoot door en Higor da Silva wist de bal over de doellijn te duwen. Vijf minuten later kwam Marc Reussing centimeters te kort na een vrije trap van Dylan Drent. Keeper De Haan onderscheidde zich met een fabelachtige redding op een vlammend schot van Marcel Visser. In deze fase had Zeerobben over links de marge kunnen en misschien wel moeten vergroten. Helaas stond het vizier niet op scherp, twee keer lat en redding keeper.

Eén kans één doelpunt
Uit het niets kwamen de gastheren op 1-1. Onnodig balverlies op het middenveld leidde dit doelpunt in. In de snelle omschakeling belandde de bal fortuinlijk bij Tim van der Molen en met dit buitenkansje wist hij wel raad. Een weinig later schoot Kristian Feenstra uit een vrije trap op de lat. De rebound was weliswaar voor Frank ten Hoeve, maar zijn kopbal miste snelheid. Op een passje van Kristian had Frank ten Hoeve vrije doorgang. Goed verdedigen voorkwam de verdiende voorsprong. Uit een corner torende Pieter Westra boven iedereen uit en kopt goed naar de hoek, Frank ten Hoeve zou afronden, maar opnieuw De Haan, die er als de kippen bij was om dit te voorkomen. Zeerobben laat na om de trekker over te halen.

Bedenkelijk niveau
Meteen na de thee leek Zeerobben de draad van de eerste helft weer op te nemen. Maar weer lukte het niet om de beslissende eindpass te geven. Uit een snelle counter kreeg de rechtsbuiten een honderd procent kans om Groningen op voorsprong te zetten. De Vries in samenwerking met Marc Reussing wist erger te voorkomen. Hierna ontstond er een licht overwicht van de thuisclub en moest de defensie overwerk verrichten. Op het middenveld werd te vaak balverlies geleden en was de passing slordig te noemen. Daardoor kreeg vv Groningen kleine mogelijkheden en was er voortdurend de dreiging op een tegendoelpunt. Bij uitvallen van de gasten had alsnog de winst gepakt kunnen worden. Dylan Drent en Marcel Visser zochten het doel te hoog en bleef de spanning tot letterlijk de laatste minuut.

Spektakel in blessuretijd
In de eerste minuut van de blessuretijd leek de winst toch nog in Stad te blijven. Na een opeenstapeling van fouten kon Jaimie Walstra vrij op Jacob de Vries afstomen. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd met een puike redding. In de allerlaatste minuut kregen Higor, Marcel en Dylan in een scrimmage de kans om de drie punten op de valreep naar de Friese Havenstad mee te stelen. Het leek wel of de bal er niet in mocht en zo moest Zeerobben zich tevreden stellen met één punt. Het hadden er ook nul kunnen zijn gezien de laatste grote kans van Groningen. De correct leidende scheidsrechter Besselsen stuurde hierna de verkleumde manschappen onder de hete douche.

Niet warm
Blij met een punt? Zeker niet, gezien de goed gespeelde eerste helft, waarin te veel kansen om zeep werden geholpen. Toch kun je achteraf stellen, dat één punt maximaal was, omdat in het tweede bedrijf onherkenbaar slordig gespeeld werd. En Groningen zich prima herstelde van een zwakke eerste helft. Echt warm werd je niet van het vertoonde spel, de spanning vergoedde dit nog enigszins. Volgende week thuis maar weer proberen tegen Winsum (Gr.)

Scoreverloop: 0-1 Higor da Silva (2e min.); 1-1 Tim van der Molen (20e min.)
Zeerobben: Jacob de Vies; Albert Beuker; Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Yander Zandbergen; Kristian Feenstra; Marcel Visser; Dylan Drent; Frank ten Hoeve (70e min. Frank Pietersma); Higor da Silva