Zeerobben kansloos ten onder

Een wedstrijd, die na twintig minuten gespeeld was. Door een foutenfestival keek Zeerobben in de 21ste minuut al tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. Goudhaantje met een zuiver hattrick was Rob Schokker. De gasten stelden nauwelijks iets hier tegenover, in tegendeel zelfs. De linksbuiten Higor da Silva moest met regelmaat zijn defensie te hulp schieten en dat deed hij wel met verve, zoals het gehele team niets te verwijten valt wat betreft de inzet en strijdlust, met name na rust.

Na rood en 3-0 geen wedstrijd meer

Waren de eerste minuten nog in evenwicht en werd er aan beide kanten veel balverlies geleden, de ommekeer kwam na het eerste doelpunt. Niet goed wegwerken in de zestien leidde tot de 1-0. Rob Schokker mocht in het doelgebied de bal ongehinderd aannemen en terugleggen op Jan Stoker. Diens pegel werd nog wel gepareerd door Jacob de Vries, maar wel voor de voeten van diezelfde Schokker. Hard en hoog en dus onhoudbaar. Nog geen tien minuten later stond de 2-0 al op het scorebord. Een ongelukkige actie van Jan Dirk van Looy zorgde ervoor dat Schokker de bal op een presenteerblaadje kreeg en simpel kon scoren. Op een diepte pass anticipeerden de gastheren beter en dat noopte aanvoerder Albert Beuker om de doorgebroken speler af te remmen door aan zijn shirtje te trekken. Scheidsrechter Souhuwat stond er bovenop en was zeer gedecideerd, penalty en rood voor Beuker. Misschien iets te streng beoordeeld, want én met tien man verder én met 3-0 achter en bovendien twee wedstrijden schorsing. Rob Schokker tekende onberispelijk voor zijn hattrick. Het restant van de eerste helft leverde nog grote kansen op voor de thuisclub. Goed keeperswerk en met kunst en vliegwerk bleef het gelukkig bij deze tussenstand.

Schade bleef beperkt
Even leek het erop, dat Zeerobben iets zou terug doen. Scherp dekken en met enorme werklust kwamen de Harlingers tot iets, dat op aanvallen leek zonder dat er daadwerkelijk kansen werden gecreëerd. Drachtster Boys leek wat gas terug te nemen, maar bleef met gevarieerd aanvallen de baas op het veld. Mede dankzij het falen in de afwerking bleef het voorlopig bij de draaglijke 3-0. Het leek zelfs erop, dat de bezoekers terug zouden komen in de wedstrijd door een doelpunt van Dylan Drent. Higor da Silva bekroonde een individuele actie met een schot op doelman Strijker. De enige keer, dat hij in actie moest komen leverde hem echter wel een vervelende handblessure op. Hij tikte de bal uit de hoek voor de voeten van de instormende Drent, onbedoeld raakte hij de hand zodanig, dat Strijker gewisseld moest worden. Het doelpunt werd op aangeven van de grensrechter wegens buitenspel geannuleerd. Hierna nam Drachtster Boys het heft weer in handen. Maar opnieuw bleken paal en doelman De Vries een verdere uitbreiding in de weg te staan. Een snelle counter leek kansrijk, maar zoals de gehele middag al was ook de pass van Higor op Dylan niet op maat, terwijl er een vrij veld voor beiden lag. Met nog twintig minuten te spelen kwam dan toch de 4-0 tot stand uit een korte corner. Uitblinker en aanvoerde Said Hassan plaatste de bal loepzuiver op het hoofd van de vrijstaande Jan Stoker. Dat was tevens het laatste noemenswaardige wapenfeit, mits het aantal aanvoerders bij Zeerobben dat in deze wedstrijd op liep tot het onwaarschijnlijk aantal van vijf als noemenswaardig beschouwd mag worden. Marcel Visser had de aanvoerdersband al overgedragen aan Albert Beuker (rood), Dylan Drent (wissel), Marijn Helfferich (wissel) en Yander Zandbergen mocht als laatste aanvoerder de leidsman na afloop bedanken voor de leiding.

Leermoment
“Een klasse beter” en een “maatje te groot” zijn toepasbaar in deze ongelijke strijd deze middag. Zeerobben is eigenlijk geen moment in de wedstrijd geweest en mag de tegenstander dankbaar zijn voor hun clementie in de afronding. De score had veel groter kunnen uitvallen. Natuurlijk speelt het wegsturen van aanvoerder Beuker een belangrijke rol in dit verhaal, bovendien deed het gemis van de geblesseerde Marcel Visser zich gelden. Maar je zou de koploper van de eerste klasse te kort doen om dit als excuus aan te voeren. Verliezen van een vanmiddag superieur Drachtster Boys is geen schande en voor de bezoekers ook een belangrijk leermoment. In de eerstvolgende wedstrijd in de Beker thuis tegen Leovardia mag de equipe van trainer Arjen Postma zich revancheren.

Scoreverloop: 9e; 18e en 21e minuut 3-0 Rob Schokker; Jan Stoker 4-0 (70e min.)
Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Pieter Westra; Jan Dirk van Looy; Albert Beuker; Kristian Feenstra (75 min. Frank ten Hoeve); Yander Zandbergen; Higor da Silva; Dylan Drent (62e min. Brent de Groot); Marijn Helfferich (75 min. Frank Pietersma)