Voetbal

Zeerobben kan aan de bak

Door Jeroen Pietersma
Na een enerverende week voetbal, waarin het vlaggenschip van Zeerobben op geweldige wijze revanche nam op de deceptie in Luttelgeest, kan de week op een waardige manier afgesloten worden in Elahuizen tegen de W?lde. De weg omhoog in de partij tegen hoofdklasser MSC zal spelers en staf het nodige vertrouwen hebben gegeven om ook in de competitie nog een rol van betekenis te gaan spelen.

Voorlopig hebben ze nog niets ‘tastbaars’ bereikt, maar de hoop is zeker nog niet verloren. Uitslagen voorspellen in deze fase van de competitie blijkt een onmogelijkheid. De punten zullen duur verkocht worden, zowel onderin als bovenin, getuige de resultaten van afgelopen zaterdag.

Ook voor de komend weekend zal het voor Zeerobben een ‘drege partij’ worden tegen het ontketende De Wâlde. De strijdwijze van de thuisclub is nagenoeg bekend en het is aan de trainersstaf om daar het juiste strijdplan tegenover te zetten. Koploper Veenwouden liep in de vooropgezette val en dacht iets te licht over bedoelingen van de rode lantaarndrager. Met de hun welbekende inzet verkregen ze zowaar een 4-0 voorsprong. De winst werd niet meer uit handen gegeven, ze grepen de laatste strohalm om in deze klasse te blijven.
Zeerobben heeft ervaren, dat met kwaliteit en inzet je heel ver kunt komen. Eigenlijk is voetbal soms oneerlijk, maar gelukkig wordt de competitie over 26 rondes beslist en niet door een gemiste penalty. Trainers duo Postma/Heida kan over een volledige inzetbaar selectie beschikken.
We verwachten ook tussen de Friese Meren weer vele supporters uit Harlingen te mogen begroeten om hun favorieten te ondersteunen. Er wachten ons nog acht spannende finales met, ondanks de voorsprong van Veenwouden, meerdere kandidaten voor de titel en daartoe mogen we ook Zeerobben rekenen. Gezien de andere wedstrijden in deze inhaalronde kunnen er zomaar weer verrassingen tot stand komen.

Inhaalprogramma voor 4 maart:
CVVO-TONEGO
Nijland-Stiens SC
VVI-Hardegarijp
Joure SC-Veenwouden SC
Wâlde De-Zeerobben

|Doorsturen

Buienradar



Agenda