Voetbal

Zeerobben Jeugdjournaal

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag konden al de eerste kampioenen van de jeugdafdeling gehuldigd worden. Zowel F3 als MD1 werden kampioen van de najaarsreeks waarin ze uitkomen. Naast deze twee kampioensteams waren er natuurlijk nog veel meer kampioenen. Want als je bij Waddenrobkes speelt ben je eigenlijk ook een kampioen en daarom kregen zij afgelopen zaterdag ook allemaal een medaille. Mede door deze festiviteiten was het weer gezellig druk op het complex van Zeerobben.

Junioren
Voor A1 stond de zware uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys A1 op het programma die op een 4e plaats staat in de hoofdklasse. Maar A1 speelde weer eens vanouds goed en nam de punten mee naar Harlingen. In Heerenveen werd er namelijk met 1-4 gewonnen. Morgen wacht de inhaalwedstrijd tegen SJO Jong Harkema A1. Bij winst kan A1 opklimmen naar de 5e plaats.

B1 speelt in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen of iedereen van iedereen kan verliezen. Dat ondervond B1 dus ook afgelopen zaterdag. Uit tegen de nummer laatst van de ranglijst, Drachten B1, werd met 3-0 verloren waardoor B1 even genoegen moet nemen met een 4e plaats. B2 kwam niet in actie.

Een belangrijke wedstrijd voor C1 tegen SJO Bergum BCV Combinatie. De ploeg die een punt onder Zeerobben staat en dus was het zaak de punten thuis te houden en de voorsprong te vergroten. Dat lukte niet want na een 1-0 voorsprong werd er met 1-1 gelijk gespeeld. C2 zit weer in de winning mood. Vorige week winst op AVC C1 en afgelopen zaterdag wederom winst. Dit keer een 4-1 overwinning op Bolsward C2. C3 speelde de topper tegen ST Arum/Stormvogels C1. De winnaar van dit duel nestelt zich bovenin de ranglijst en dat deed de ST. Zij wonnen afgetekend met 5-1. En wat een spannende pot voor C4 ook weer afgelopen zaterdag. Zij speelden tegen de koploper Workum C2. Workum stond drie punten los dus alle reden voor C4 om te winnen en de koppositie te pakken. Het werd een titanenstrijd die onbeslist bleef: 2-2. De competitie is nog niet beslist.

Pupillen
De training van de A-selectie aan D1 heeft (nog) niet haar vruchten afgeworpen. D1 verloor met 2-0 van Bolsward D1. Verlies was er ook voor D2 dat met 3-0 verloor van Makkum D1. D3 kwam met een mooie en zwaar bevochten 1-2 overwinning terug uit Sexbierum. Zij wonnen met 1-2. D4 kon het niet bolwerken tegen DTD D1 en verloor met 4-1.

De stadsderby tussen E1 en fc Harlingen werd geen spannende derby. Met name in de 1e helft bleek het verschil te groot. Maar na rust verzuimde E1 om de score verder uit te bouwen. Het bleef daarom bij 4-1. Wel inmiddels en 4e plaats op de ranglijst en morgen wacht alweer een bekerwedstrijd. E2 verloor met 4-1 van Leovardia E2. En ook verlies voor E3 dat met 2-0 verloor van MKV E3. Winst was er wel voor E4 dat met maar liefst 6-0 won van Berlikum E2. E6 kwam terug met een zwaar bevochten overwinning op Blauw Wit. Het werd 1-2 maar wel drie belangrijke punten. SJO Warga WWS E4 kwam niet in actie en dus is E6 nu even koploper in haar competitie. Spannend was ook de wedstrijd van E7 maar zij verloren nipt 3-4 van Frisia E16.

Voor F1 stond de topper tegen St. Annaparochie op het programma. De wedstrijd werd op detail beslist helaas. Daardoor verloor F1 met 2-1 van de koploper en is de titel uit zicht. F2 behaalde een fraaie 6-1 overwinning op Frisia F5. Voor F3 stond de kampioenswedstrijd tegen Leovardia F4 op het programma. Bij winst of een gelijkspel kon de vlag in top. Na 2 keer een achterstand toonde F3 toch weer veerkracht en sleepte uiteindelijk een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Op naar Harlingen dus voor het kampioensfeest en dat werd uitbundig gevierd. F5 won verdiend met 5-1 van Blauw Wit F5 en ook F6 blijft het goed doen en won dit keer met 0-7 van Blauw wit F12. En ook F7 blijft nog in de race want zij wonnen met 6-0 van Frisia F10. En dan de kleine mannetjes van F8. Zij moesten tegen fc Harlingen F5 spelen en de talenten van F8 wisten deze wedstrijd ruim te winnen.

Meisjesvoetbal
Voor MB1 stond de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie alweer op het programma. De eerste klap is een daalder waard moeten de meiden gedacht hebben want thuis tegen Frisia MB1 werd er keurig met 2-0 gewonnen. MC1 moest uit naar Oosterlittens MC1. Dat bleek geen partij voor de meiden van MC1 en zij wonnen dan ook ruim met 2-11. MD1 staat het hele seizoen al bovenaan en kon nu de kroon op het werk zetten. Dan moest er thuis van Tzum MD1 gewonnen worden. Het was druk in en rond het veld. Veel ouders en overige familieleden hadden in de gaten dat er iets gevierd ging worden en dat gebeurde ook want door de 9-0 overwinning op Tzum MD1 werd MD1 kampioen. Een groot feest brak los. MD2 heeft ook lang bovenaan gestaan maar moet op het einde deze plaats toch afstaan. Dat kon afgelopen zaterdag weer recht gezet worden door te winnen van de koploper maar helaas bleef MD2 op 2-2 steken. ME maakte het succes van de meisjesafdeling compleet door met 11-2 te winnen van Tzummarum ME1.

Waddenrobkes
Afgelopen zaterdag vond de finaledag plaats van de landencompetitie bij de Waddenrobkes. Iedereen was aanwezig om deze jonge talenten aan te moedigen en uiteindelijk te huldigen. Door een erehaag kwamen de spelertjes het veld op en na afloop vond er een grootse prijsuitreiking plaats. De Waddenrobkes hebben even rust en gaan 26 november a.s. weer de Waddenhal in voor de wintercompetitie.

De dag van morgen
Doordat er morgen een beker-inhaalprogramma is vastgesteld door de bond is het voor ‘Zeerobben-begrippen’ rustig op het Oostersportpark. Er zijn slechts 3 thuiswedstrijden. Zo zit F1 nog in de beker en speelt morgen tegen FVC F1. Maar ook F4 en MD2 komen in actie. Daarnaast zijn er nog een aantal uitwedstrijden waaronder de bekerwedstrijd van E1 tegen Ropta Boys. Kortom wie niet een week wil overslaan kan morgen toch gewoon jeugdvoetbal kijken op het Oostersportpark.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda