Voetbal

Zeerobben heeft wat recht te zetten tegen Hardegarijp

Door Jeroen Pietersma
Vorig seizoen werd in de laatste competitieronde dit duel in Harlingen op het scherp van de snede gespeeld. Zeerobben kon nog in theorie kampioen worden en Hardegarijp liep een gerede kans om voor de lijfsbehoud in de tweede klasse te moeten strijden in de nacompetitie. Beide opties werden niet bewaarheid. Door de winst (3?4) van Hardegarijp wisten zij op eigen kracht buiten de nacompetitie te blijven, terwijl Zeerobben juist daartoe wel gedwongen werd voor promotie naar de eerste klasse. Het einde van dat verhaal moge bekend zijn, Zeerobben bleef in deze klasse als slachtoffer van de dadendrang van Veenwouden.

In de rechtstreekse confrontaties hebben de groen-witten altijd al moeite gehad, deze taaie tegenstander hun wil op te leggen. Vooraf is de tegenstander van zaterdag als outsider bestempeld in deze competitie. Ralph Wietses is terug van weggeweest en de gebroeders Beimers hebben in hun prille carrière al een beruchte reputatie opgebouwd. Met F.J. Oosterhuis als betrouwbare sluitpost kan dit team nog voor verrassingen zorgen, zeker gezien de 0–0 in Damwoude tegen Broekster Boys.

Zeerobben heeft na de teleurstellende nederlaag in Idskenhuizen en de uitslagen van vorig seizoen tegen Hardegarijp iets recht te zetten. Het spel was afgelopen zaterdag niet echt slecht te noemen en met een beetje mazzel had er ook nog wel meer ingezeten, maar dat geluk moest Zeerobben ontberen. Met steun van het thuispubliek en wat geluk zal de equipe van Schotanus en Attema geen tweede keer de kaas van het brood laten eten. De spelers hebben nu ervaren, wat de consequenties zijn als je niet gretig bent vanaf minuut één. Zeerobben heet de gasten en de supporters uit Hardegarijp van harte welkom en hoopt weer op een mooie strijd met veel doelpunten, zoals vorig jaar, met dit verschil dat de balans dan doorslaat naar de kant van de gastheren.
Zeerobben – Hardegarijp, aanvang 14.45 uur op het Oostersportpark aan de Achlumerdijk.

Programma tweede klasse I zaterdag 14 november

ONT-Zuidhorn

Nijland-Heerenveense Boys

CVVO-Wâlde De

Zwaagwesteinde-Broekster Boys

Fean '58 't-VVI

Be Quick Dokkum-VEV '67

Zeerobben-Hardegarijp 


Schijt je Rijk!
Direct aansluitend op de wedstrijd Zeerobben-Hardegarijp zal op het hoofdveld een ludieke actie plaatsvinden: Schijt je Rijk! De actie is opgezet door de keepers van de A-selectie Theo Nota, Jacob de Vries en Leon Odinga, tezamen met hun trainer Anthoon Elsinga. Het geheel zal plaatsvinden onder notarieel toezicht van de heer Henk Jan Hettema van notariskantoor Jelsma Koelma te Harlingen.

Om het kunstgrasveld te beschermen tegen mogelijke beschadigingen zal voor deze actie geen koe, maar een pony worden ingezet. Het veld zal virtueel worden verdeeld in circa 400 gelijke, genummerde vakken en daar waar de pony als eerste zijn behoefte laat vallen, valt de hoofdprijs van maar liefst € 400! Vervolgens zal de notaris nog drie extra lotnummers trekken voor de tweede, derde en vierde prijs van elk € 50. Meer informatie en de spelregels zijn te vinden op de site van Zeerobben: www.zeerobben.nl/home/bericht/2015/10/schijt-je-rijk/
De loten welke zijn gekoppeld aan de genummerde vakken zijn vrijwel uitverkocht. Wie nog mee wil doen moet er morgen snel bij zijn; in de kantine worden de laatste loten verkocht.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda