Voetbal

Zeerobben heeft trainersstaf rond

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Met het aanstellen van Kerst Heida als trainer/coach voor het tweede elftal heeft Zeerobben de trainersstaf van de senioren voor het komende seizoen rond. Eerder al werd het contract met hoofdtrainer Inne Schotanus met twee jaar verlengd en werd Marc van Eijk toegevoegd als assistent-trainer bij de eerste selectie enerzijds en hoofdtrainer voor het Vrouwen 1 team anderzijds.

Voor Kerst Heida (53) uit Harlingen is hiermee de cirkel rond. Hij begon zijn voetballoopbaan als speler bij Zeerobben, waar hij deel uitmaakte van een talentvolle lichting. Na zijn actieve voetbalcarrière, waarvan twaalf jaar speler van Zeerobben 1, wierp Kerst zich op het trainerschap. Eerst een aantal jaren als hoofdjeugdtrainer bij Zeerobben, waarna hij zijn loopbaan voortzette in het seniorenvoetbal. Hij begon als assistent bij buur Harlingen en vervolgens was hij hoofdtrainer bij diverse clubs in de provincie, waaronder Berlikum, Nieuweschoot, AVC, CAB, Oudega en Arum. Zo bouwde Kerst (gediplomeerd trainer/coach TC II) een schat aan ervaring op en zal hij volgend seizoen bij Zeerobben 2 zijn 40-jarig jubileum als trainer vieren.

Kerst past wat Zeerobben betreft perfect in het profiel van de trainer/coach die gezocht werd voor het tweede elftal. Een man die de verbinding moet leggen tussen de aanstormende jeugd en het steeds sterker wordende eerste elftal. Jongens opleiden en begeleiden in de fase waarin ze ambitieus zijn, maar de directe stap naar het eerste elftal nog net niet kunnen maken. Talenten klaarstomen voor het grote werk in het eerste. Een uitdagende job, met perspectief op veel voldoening als jonge spelers inderdaad beter worden en aan de deur kloppen bij het eerste.

Kerst tekende in eerste instantie een contract voor een jaar, maar wat Zeerobben betreft is het de start van een langer durende samenwerking. Kerst volgt Marc van Eijk op, die vanaf volgend seizoen als assistent trainer gaat functioneren bij het eerste elftal. Marc houdt een dubbelfunctie, want hij blijft tevens hoofdtrainer van het Vrouwen 1 elftal van Zeerobben.?Inne Schotanus, Marc van Eijk, Kerst Heida en natuurlijk de hoofd-jeugdtrainer Camaru van Oostveen gaan volgend seizoen binnen Zeerobben een technisch kwartet vormen waar menig amateurvereniging jaloers op kan zijn. Zeerobben is er in ieder geval trots op.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda