Voetbal

Zeerobben heeft er weer zin in

Door Jeroen Pietersma
Na een rustperiode in de tweede klasse I van ruim een maand kunnen zaterdag aanstaande de degens weer gekruist worden. Zeerobben startte de competitie in september 2016 met een gelijkspel (0-0) in en tegen Grootegast. Zij komen als eerste in 2017 op bezoek in Harlingen.

De uitwedstrijd kende dus voor de Harlingers een enigszins teleurstellend resultaat. Zeerobben liet twee dure punten liggen in Groningen, grote man in dit duel was de keeper Mensink van de gastheren. Toch was de uitslag, gezien het spelbeeld, terecht. De equipe van trainers Kers Heida en Arjen Postma heeft in de achterliggende rustperiode tegen verschillende gerenommeerde tegenstanders goed spel vertoond met idem resultaten (winst op BCV en gelijk tegen SWZ). We hopen van ganser harte, dat deze speelwijze ook in de competitie de noodzakelijke punten oplevert.

Eigenlijk kan Zeerobben zich geen uitglijders veroorloven. Immers als nummer twee staat de club wel acht punten achter op koploper Veenwouden. In de laatste thuiswedstrijd van 2016 ging Zeerobben roemloos ten onder tegen het degelijke Veenwouden (2-3). De daaropvolgende confrontatie in Hardegarijp (2-4) leverde de welverdiende drie punten op. Om de competitie spannend te laten worden, zou Veenwouden een misstap moeten maken. En waarom niet meteen in de eerste wedstrijd van de returnduels. De nummer één op de ranglijst gaat naar De Wâlde, rode lantaarn houder met slechts één punt, je zou vooraf zeggen, dat dit geen probleem moet zijn. Maar de thuiswedstrijd in september leverde een magere overwinning (2-1) op. Het kan soms raar spoken aan de boorden van de Friese Meren.

We verwachten zaterdag vele nieuwsgierigen en natuurlijk ook vaste supporters op het Oostersportpark te mogen begroeten. Bovendien heten we de bezoekers uit Grootegast van harte welkom. We hopen op en mooie en sportieve wedstrijd. Zeerobben-Grootegast, zaterdag 28 januari, aanvang 15.00 uur op het Oostersportpark.

Het programma in de tweede klasse I:
Be Quick Dokkum-Meppel FC
Broekster Boys-Joure SC
CVVO-TONEGO
Nijland-Stiens SC
VVI-Hardegarijp
Wâlde De-Veenwouden SC
Zeerobben-Grootegast FC

|Doorsturen

Buienradar



Agenda