Voetbal

Zeerobben even trending topic op social media

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? In een poging op vriendelijke wijze te attenderen op waar het bij jeugdvoetbal nou echt om gaat, plaatste Zeerobben afgelopen weekend borden rond de velden met een tekst die het positieve in mensen naar boven moet halen. Want per slot van rekening komt iedereen toch op een voetbalveld voor ontspanning en plezier, actief of passief.

Binnen de voetbalwereld is er op bestuurlijk niveau (KNVB en Verenigingen) zorg om de negatieve (en soms zelfs agressieve) wijze waarop ouders, vrijwilligers en supporters zich af en toe gedragen rond voetbalwedstrijden. Vooral bij de jongste jeugd. Overal in den lande kom je initiatieven tegen om proberen dit ongewenste fenomeen terug te dringen.
In de provincie Limburg loopt zelfs al een experiment waarbij wedstrijden van de jongste jeugd worden gespeeld zonder scheidsrechter en waarbij het publiek zich dan minimaal 20 meter van het speelveld moet bevinden. Naar verluidt zijn de bevindingen verrassend positief. De spelertjes blijken het onderling vaak echt wel eens te kunnen worden over vrije trappen, buitenspel, corners, enzovoort. En het spelplezier neemt zienderogen toe. Wie weet krijgt dit initiatief ooit navolging.
??Vrijdag werden de borden bij Zeerobben geplaatst en zaterdag stuurde Zeerobben een twitterbericht met een foto van dit bord de wereld in. Al direct werd deze tweet vele malen geretweet of als favoriet gemarkeerd en kreeg Zeerobben uit de voetbalwereld complimentjes toegezwaaid voor dit initiatief. Kern van de meeste boodschappen: zo’n bord zou op alle velden moeten hangen! ?Na de tweets volgden ook al snel likes op facebook en andere social media. Zo kreeg een serieuze boodschap onbedoeld ook nog positieve publiciteitswaarde voor Zeerobben. Nu maar hopen dat het ook werkt en dat het allemaal nog vriendelijker gaat worden op de voetbalvelden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda