Voetbal

Zeerobben en Lemmer kansrijk voor sportief nagerecht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zeerobben speelt zaterdag tegen CVVO Lemmer. Met nog vier wedstrijden voor de boeg kunnen zowel de Lemsters als de Harlingers zich zelf belonen met een verlenging van het voetbalseizoen, met als eventuele hoofdprijs promotie naar de eerste klasse.

Zeerobben en Blauw Wit ’34 hebben drie punten meer dan CVVO in de derde periode. Maar er zitten nog meer clubs op het vinkentouw. Op de ranglijst staat de ploeg uit Lemmer ook vlak achter de Leeuwarders. Koploper is nog steeds Broekster Boys, maar het loopt niet meer zo soepel bij de mannen uit Damwoude, getuige de 0-0 tegen Angstgegner Kollum vorig week. De wedstrijd daarvoor was CVVO thuis met 2–1 al te sterk voor de gedoodverfde kampioenskandidaat.

Je merkt dat bij meer teams de rek er uit is. Door blessures en schorsingen boet menig team aan kwaliteit in. Dit kan misschien in het voordeel van Zeerobben zijn, omdat gebleken is dat Zeerobben een sterke bank heeft. Daar hoeft trainer Inne Schotanus niet eens bij aanvang gebruik van te maken, daar iedereen ogenschijnlijk weer fit en speelklaar is en de te talrijke schorsingen zijn inmiddels ook achter de rug. Een bijkomend voordeel is, dat er geen enkele druk op het elftal ligt. Zij hebben zich immers op een bewonderingswaardige wijze in veiligheid gespeeld en doen nu ook nog onverwacht mee om de prijzen. Het slippertje van afgelopen zaterdag in Heerenveen zal de motivatie voor een goed resultaat zeker aanwakkeren.

De strijd tussen de Friese havenplaatsen Lemmer en Harlingen is uit historisch oogpunt sowieso altijd al uitdagend geweest; vraag de oude garde maar eens. Na zaterdag zullen weten hoe de kaarten voor de slotfase geschud zijn. Kan Broekster Boys de draad weer oppakken uit tegen ’t Fean ’58 en is Blauw Wit ’34 thuis Heerenveense Boys de baas? Misschien kan Zeerobben nog een sleutelfunctie bekleden in het slot van de competitie met in de voorlaatste wedstrijd uit tegen nummer 1 Broekster Boys en in de laatste wedstrijd thuis nummer 2 Blauw Wit ’34. Tegen beide clubs heeft Zeerobben in ieder geval nog iets recht te zetten. De spanning loopt verder op naarmate het einde van de competitie nadert.

Maar dat zijn bespiegelingen, waarin de wens de vader van de gedachte is. Eerst maar zaterdag tegen CVVO. De 2–2 een half jaar geleden in Lemmer werd in de slotminuten van het duel bewerkstelligd na een spectaculair eindsprint. Winst is voor beide elftallen noodzaak om de boot niet te missen. Zeerobben hoopt op een grote schare supporters ter ondersteuning van beide teams en natuurlijk op een sportieve en spannende wedstrijd. U bent van harte welkom zaterdag 12 april om 14.45 op het Oostersportpark te Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda