Zeerobben blijft op koers

De vooraf als moeilijk ingeschatte uitwedstrijd tegen Stiens bleek achteraf behoorlijk mee te vallen. Dat kwam natuurlijk mede door de gedreven inzet en het surplus aan kwaliteit van de bezoekers. Niet dat de thuisclub zich als een mak lammetje naar de slachtbank liet leiden, maar trainer Rudy van der Brug greep in de rust wel in door enkele wissels toe te passen. Ondanks de pepers in de kont na een, naar alle waarschijnlijkheid, donderspeech van de trainer, kon Stiens geen vuist maken tegen een superieur spelende tegenstander. Dat de score niet verder opgevoerd werd in de tweede helft kan toegeschreven worden aan pech, twee keer paal en ??n keer lat.

Twee doelpunten beslissend

Na enig aftasten was de eerste mogelijkheid na een kleine tien minuten voor Zeerobben. Uit een corner van Dylan Drent kopte Jordy Torenbeek over. Door afjagen bleef de druk op de achterhoede van Stiens. Op een steekpassje van Marijn Helfferich anticipeerde Higor da Silva alert, keeper Rauwerda deed goed mee en voorkwam daardoor een treffer. Een snelle omschakeling bracht Almer Hietkamp vrij voor doelman Jacob de Vries, zijn inzet ging net naast. Vanaf de linker vleugel was Abdul Boundati dreigend, zijn scherpe voorzet werd door Dylan Drent ingeschoten, maar opnieuw stond Rauwerda op de juiste plek. Het bleek uitstel van executie. Een minuut later was het wel raak. Marijn Helfferich brak over rechts door en uit diens voorzet maakte Kristian Feenstra van dichtbij de 0-1. Kort daarop vergrootte Zeerobben de marge naar 0-2. Higor da Silva soleerde langs zijn opponent en werd onreglementair gestuit. De uitstekend leidende arbiter Muitjens stond er met de neus bovenop en wees gedecideerd naar de stip. Marijn Helfferich schoot onberispelijk binnen. In het restant van de eerste helft consolideerden de bezoekers de verkregen voorsprong.

Onder controle
De tweede helft was koud begonnen, of Higor da Silva sneed naar binnen en werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. Dylan Drent knalde op de paal en de bal spatte daarna weer het veld in. Zeerobben bleef de controle houden over de wedstrijd en stond verdedigend weer sterk. De toch gevaarlijk aanvallers van Stiens konden geen enkele keer echt gevaarlijk doorkomen. Aan de andere kant ontbrak de precisie bij de voorwaartsen. Uit een prima voorzet van Drent kwam Boundati goed voor zijn tegenstander en kaatste de bal via de lat het veld weer in. Zeerobben hoefde niet meer zo nodig en Stiens kon niet beter. Het enige wapenfeit vond halverwege plaats. Weer was het Dylan Drent die de pech had de paal te raken. Kort hierna werd de niet geheel fitte Drent gewisseld voor René Cnossen. Ook de andere twee aanvallers Boundati en Da Silva werden ingewisseld voor Allard Sym Sprenger en Frank ten Hoeve. De overwinning kwam eigenlijk geen ogenblik meer in gevaar, hoewel de marge mager was. Maar gecontroleerd speelden de Harlingers de negentig minuten vol en namen drie kostbare punten mee huiswaarts.

Spanning om te snijden in tweede klasse I
Dat het in de tweede klasse I in de top en in de kelder spannend blijft, mogen de uitslagen van vandaag weer aantonen. Met nog drie speelrondes te gaan zijn er voor het kampioenschap nog drie kandidaten overgebleven. Voor de degradatie en nacompetitie staat ook nog alles open. Slechts een paar teams speelt om des keizers baard. Het merendeel speelt nog ergens om. Wie heeft het scenario van deze slotfase geschreven, of heeft de competitieleiding een vooruitziende blik gehad? Voorlopig is het genieten geblazen voor de talrijke toeschouwers en supporters van de betrokken clubs. Volgende week alweer een duel Zeerobben-Meppel, waarin voor beide teams de uitslag alles bepalend kan zijn.

Zeerobben: Jacob de Vries, Pim Bleichrodt, Jordy Torenbeek, Pieter Westra, Marc Reussing, Kristian Feenstra, Albert Beuker, Higor da Silva (70e min. Allard Sym Sprenger), Marijn Helfferich, Abdul Boundati (70e min Frank ten Hoeve), Dylan Drent (72e min. René Cnossen)
Scoreverloop: 26e min. Kristian Feenstra 0-1; 28e min. Marijn Helfferich 0-2 penalty