Voetbal

Zeerobben begint thuis aan allesbeslissende dubbelwedstrijd

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - In een allesbeslissende dubbel tegen competitiegenoot sc Veenwouden kan Zeerobben haar ambities waarmaken. In een thuiswedstrijd moeten de groen-witten de basis leggen voor de laatste wedstrijd van het voetbalseizoen 2014/2015 in Veenwouden. De winnaar na twee wedstrijden mag zich dan volgend seizoen mengen met de subtop van Noord Nederland in de eerste klasse.

Met een overtuigende overwinning 0-2 in Zwartsluis tegen DESZ heeft SCV zich in de tweede ronde gespeeld na thuis al afgetekend met 4-1 te hebben gewonnen. Het jaar 2015 heeft Veenwouden in ieder geval geen windeieren gelegd. Ook in de derde periode toonden ze zich heer en meester en werden eerste en lieten de rest ruim achter zich. Het zou voor SCV een prachtig vervolg kunnen worden als ze de Harlingers in het zand laten bijten en de plaats in de eerste klasse overnemen van de sneu gedegradeerde buurtgenoot Broekster Boys.

Zeerobben heeft in de eerste ronde wisselend gepresteerd. In Assen waren ze tegen LTC duidelijk de betere. In de terugwedstrijd in Harlingen herstelde LTC zich uitstekend en maakte er nog een spannende vertoning van. Met name in de eerste helft mocht Zeerobben niet klagen over enig fortuin. In het tweede part was de strijd in evenwicht, met de kansen voor de met tien man spelende thuisclub, die zich dan ook terecht zich plaatste voor het vervolg.

In de uitwedstrijd liet Zeerobben zich de kaas van het brood eten. Met nog vijf minuten te gaan en een 0-2 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld. Maar er werd buiten de veerkracht van SCV gerekend. Waar de Harlingers de opgelegde kansen lieten liggen, wisten de gastheren alsnog de 2-2 op het scorebord te toveren. In de thuiswedstrijd werd verhouding in het veld ook in cijfers uitgedrukt, al doet de 4-1 vermoeden dat het zonder slag of stoot ging. Niets is echter minder waar. Vechtlust en karakter zorgden ervoor dat pas in de slotfase afstand genomen werd.

Logischerwijs tracht Veenwouden de favorietenrol bij Zeerobben neer te leggen op grond van de twee gespeelde competitiewedstrijden. Het is maar de vraag of dat wel terecht is. Veenwouden zit immers in een positieve flow na het winnen van de 3e periode en het sterke optreden tegen DESZ. Trainer Inne Schotanus en zijn spelersgroep zullen zich dan ook geen zand in de ogen laten strooien. We hebben het immers wel over de mogelijkheid om het komende seizoen een stapje hoger te gaan spelen en dat kan in deze twee zaterdagen bewerkstelligd worden. We zijn op de goede weg en hopen net als voorgaande partijen op een sportieve strijd, te beginnen zaterdag 30 mei in Harlingen. We heten onze gasten uit Veenwouden van harte welkom en verwachten ook van Zeerobben kant veel supporters. Aanvang 14.45 uur.
Met het oog op de nacompetitiewedstrijd van Zeerobben 2 tegen sc Genemuiden 3 heeft Zeerobben geprobeerd het aanvangstijdstip van de wedstrijd tegen Veenwouden naar 17.00 uur of eventueel 15.30 uur te verzetten. Daaraan kon of wilde Veenwouden niet meewerken en dus blijft de wedstrijd staan op het oorspronkelijke vastgestelde tijdstip van 14.45 uur.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda