Voetbal

Zeerobben begint aan nacompetitie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De teleurstelling over het missen van een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen Blauw Wit ?34 zal de komende week op een juiste manier verwerkt worden. Misschien moet naast de trainersstaf ook nog een haptonoom aangetrokken worden. Rinnie Smeding van hoofdsponsor Smeding Groente & Fruit kwam met deze suggestie, maar deed nog geen harde toezeggingen.

Waarschijnlijk is dit ook niet nodig. Was de stemming zo vlak na de wedstrijd nog wat bedrukt, na de douche trad de fase van berusting in en niet veel later toverde spelleider Wiebe Attema tijdens het rad van fortuin in de overvolle kantine van de Robbenplaat weer een volle glimlach op de gezichten van de selectie en de rest van de aanwezigen. Leider van tegenstander Hardegarijp, de in Harlingen bekende en beruchte Bas de Jong, fungeerde als assistent van de leider van Zeerobben. De verbroedering had allang weer zijn intrede gedaan en zo werd een bittere pil op uitstekende wijze geslikt ter heil van body en geest.
Ter zake. De tegenstander van Zeerobben in de eerste ronde van deze nacompetitie is de eersteklasser uit Assen LTC (Langedijk Talmastraat Combinatie). Weinig is bekend over deze opponent van zaterdag 16 mei. Ze speelden zich in de laatste competitieronde in de eerste klasse E naar de twaalfde plek met slechts één punt meer dan nummer 13, de sneue degradant Broekster Boys. Uit in Bedum sleepten ze het noodzakelijke puntje uit het vuur. Uit de laatste zeven wedstrijden behaalden ze 13 punten en voorkwamen in de slotfase rechtstreekse degradatie. Een dergelijk huzarenstukje leverden ze ook al vorig jaar in de nacompetitie. In de eerste ronde tegen CSVH wonnen de Assenaren twee keer afgetekend met 4-0. In de tweede ronde was CVVO de tegenstander. In Assen won CVVO toen met 1-3 en droomde men in Lemmer al van de eerste klasse. Hoe bitter was de teleurstelling toen in Lemmer CVVO met 0-3 een klop kreeg en LTC bleef daarmee in de eerste klasse. Bovenstaande geeft al wel een beeld van het onbekende LTC. Trainer Schotanus zal links en rechts ook wel zijn informatienetwerk gebruiken om goed voorbereid de strijd aan te gaan. Zaterdag dus naar Assen en een week later, 23 mei, vindt de return plaats op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda