Zeer knappe overwinning van VVH heren 1 tegen de koploper

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag mocht VVH heren 1 afreizen naar Meppel om het op te nemen tegen de nummer ??n van de derde divisie: Dela/Meppel AZ. Door de blessures van Rik Sijtsma en Alle Taco Schat en de afwezigheid van Paul Lups, waren slechts 7 veldspelers en een libero beschikbaar voor de Harlingers. Verder had de thuisploeg nog geen set in eigen huis verloren, dus de kans dat er wat te halen viel leek op voorhand klein.

Binnen de lijnen begonnen Anne Durk Bakker, Meindert Paul Kwast, Marnik Agema, Ignarts Bakker, Ewout Schat en Reinier Kwast. Floris Meijer nam plaats op de bank naast Alle Taco Schat, die wederom als coach fungeerde. Libero Niels Wienbelt moest helaas de eerste set missen. De koploper begon ook meedogenloos tegen de bezoekers uit Harlingen. Door goed serveren en blokkeren liep Meppel snel uit en besloot VVH op 10-4 een time-out te nemen. Hierna veranderde het spelbeeld amper: VVH kon geen vuist maken en maakte veel persoonlijke fouten. Met 25-10 ging de set naar de mannen uit Meppel.

??Na de kansloze eerste set namen de mannen uit Harlingen zich voor vooral ontspannen te gaan spelen en te zien waar het schip zou stranden. Door de servedruk op te voeren en vooral op de beide passer-lopers van Meppel te serveren, kwam VVH goed uit de startblokken. VVH haar eigen servicepass was in tegenstelling tot set 1 veel beter en hierdoor wist Ewout zijn aanvallers beter te bereiken. Het vertrouwen aan Harlinger zijde dat er toch echt iets mogelijk was deze dag begon te groeien. Aan het einde van set brachten de services van Anne Durk en Ignarts de noodzakelijke voorsprong en via aanvallen van Meindert Paul en Reinier werd de set met 22-25 binnengehaald.??

Het eerste setverlies in eigen huis voor de koploper uit Meppel en een puntje voor VVH door vooral keihard werken. Alle Taco gaf de mannen mee dat de middag wat hem betreft al geslaagd was en vooral lekker ontspannen te proberen te spelen. Aan deze raad gaven de Skûtsjeboys direct een gevolg. Aan Harlinger zijde lukte alles. Ewout stond prima het spel te verdelen, dankzij de nagenoeg foutloze servicepasses van Meindert Paul, Ignarts en Anne Durk. Aan de overzijde van het net was het spelbeeld het compleet omgekeerde. Naast de beide passer-lopers begon ook de libero van Meppel passfouten te maken, waardoor de spelverdeler amper bruikbare ballen kreeg. op 15-24 kwam VVH op setpoint. De eerste drie kansen werden niet benut, maar hierna scoorde Marnik met een aanval door het midden het set-winnende punt (18-25).??

Een 1-2 voorsprong voor de Harlinger equipe tegen de koploper: wat een onverwachte weelde! VVH nam zich voor om de vierde set de laatste te laten zijn en begon weer sterk. Meppel richtte zich deze set echter ook weer ietwat op. Via de mid kwamen ze enkele malen keihard tot scoren, maar door erg effectief te zijn in de side-out wist VVH goed bij te blijven. Het spel golfde op en neer en met het einde van de set in zicht, begon VVH wat slordiger en gespannen om te gaan met haar kansen. Meindert Paul nam de ploeg echter bij de hand en bleef een scorende/rustige factor. Toch werd door de Harlingers een 19-21 voorsprong weggegeven en op 24-22 kwam Meppel op setpoint. VVH gaf zich echter niet gewonnen en knokte voor wat het waard was. Ignarts blokte een midaanval op geweldige wijze af, waarna Meindert Paul aan serve kwam. In de rally's die hierop volgden, werkte VVH als leeuwen om de thuisploeg van scoren af te houden. De wil om te winnen bleek in deze rally’s bij VVH veel groter dan bij de thuisploeg. Op 24-25 kwam VVH op matchpoint en via een uitstekende service van Meindert Paul werd deze verzilverd.

??Wederom een 3-1 overwinning dus, na vorige week ook al gewonnen te hebben tegen Vovem '90. VVH heeft de weg naar boven zodoende weer gevonden en staat momenteel op een geweldige 5de plaats in de derde divisie. Deze week hebben de Harlingers geen wedstrijd op het programma. Gezien alle blessures/pijntjes komt dit echter niet slechts uit. Op 13 december staat de laatste wedstrijd van 2014 voor VVH op het programma. De hekkensluiter Fizz/Maz komt dan langs in de Waddenhal. Om 19.00 uur zal deze wedstrijd beginnen.