Voetbal

Zeer geslaagde interne trainerscursus bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het Jeugdbestuur is zeer tevreden over de interne trainerscursus welke door de standaardteam-trainers de afgelopen tijd gegeven is. Maar liefst twintig trainers en leiders hadden zich opgegeven om deze cursus te volgen. Onder het genot van koffie en thee werd er gedurende drie avonden onder andere ingegaan op de vraag wat voetbal eigenlijk is tot aan het analyseren van een training van JO17-1.

Voor de laatste avond had iedereen de opdracht meegekregen om een trainingsoefening voor te bereiden en deze aan de teams JO11-1, JO17-1 of JO19-1 te geven. Voor sommige cursisten de eerste keer dat hij/zij voor zo’n groep staan en dat is dan een hele omschakeling. Gelukkig gebeurde dit alles in een zeer ontspannen sfeer onder leiding van de gediplomeerde trainers, te weten Camaru van Oostveen trainer van het in de hoofdklasse spelende JO19-1 en Ane Schaap, trainer van het eveneens in de hoofdklasse spelende team JO17-1. Na afloop konden er vragen worden gesteld en kon er over en weer gediscussieerd worden over de gekozen oefeningen en andere zaken. Zeer leerzaam en interessant om zo met elkaar over voetbal te praten. En dat het in een bepaalde behoefte voorziet bleek wel uit de wens van de cursisten om in het voorjaar eenzelfde cursus te organiseren.

Alle cursisten ontvingen tot slot een officieel deelname-certificaat en als laatste bedankte jeugdvoorzitter Lieuwe Wesselius beide ‘docenten’ Camaru en Ane voor hun enthousiaste inbreng. Beide ontvingen een fles heerlijke wijn voor de naderende feestdagen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda