Voetbal

Ze kwamen, ze zagen en werden cum laude kampioen

Door Jeroen Pietersma
Fc Harlingen F3 is kampioen geworden. En dus stond er een witte limousine voor deze sterspelers klaar. Hier is het verslag uit de pen van fc Harlingen.

Deze enigszins arrogante titel hoort alleen toe aan een ware kampioen, die alle wedstrijden winnend weet af te sluiten. Als gelouterde voetbalsterren werden de jongens in de vroege ochtend van huis gehaald om zich comfortabel en met gepaste sterallures te laten vervoeren in een witte limousine. Deze geweldig verrassing werd geheel verzorg door Freddy, die tevens als chauffeur fungeerde. Echt super!

Nadat de jongens weer met beide benen op het grasveld waren geland, moest de knop weer om. Er stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Nog eenmaal de mouwen opstropen en elkaar enthousiasmeren om tegen Blauw-wit F5 te voetballen. Hoor de wind waait door de bomen... Op die 5 december stond er een straffe zuidwesten wind, die het voetballen moeilijker maakte dan gewoonlijk. De wedstrijd werd uiteindelijk redelijk eenvoudig gewonnen met 7-1, waarbij elke speler zijn bijdrage had geleverd aan dit succes.

Durf
Wat hebben de toeschouwers dit seizoen mogen genieten van het getoonde spel van deze jongens. Eenieder heeft zijn individuele progressie geboekt op diverse vlakken, waaronder de motoriek, durf, spelinzicht, passen, in de ruimte lopen en uiteraard ontwikkeling op mentaal en emotioneel vlak. Het mooie van deze jongens is, dat ze puur spelen en vol respect jegens elkaar en de tegenstander. De volwassen mensen kunnen hier zeker nog heel wat van leren...

In dit team heeft eenieder zijn eigen unieke voetbalkwaliteit en al deze kwaliteiten te samen brengen een niet te stoppen voetbalmachine op gang. Een voetbalmachine waar het plezier en energie vanaf straalt. Het getoonde spel tijdens de competitie is een weerspiegeling van de training. Het plezier vind je terug op de trainingen en coaching van Emiel en Jori. Mooi om te zien dat zij beide met volle overtuiging en plezier het vakkundig voetbal op een ongedwongen wijze doorgeven aan deze jongens.

Kanonskogel
Zo zie je dat Daniël beschikt over een fantastische dribbel, welke je doet denken aan de onnavolgbare acties van Maradonna tegen Engeland in Mexico. Door deze dribbel wordt fysieke confrontatie op slinkse wijze ontweken en wordt de tegenstander op bepaalde momenten compleet voor schut gezet. ‘Boom boom’ Ruben beschikt over een gigantisch loopvermogen en een kanonskogel van een schot, die je doet denken aan Ronald Koeman die de Europacup 1 op fenomenale wijze binnenschoot tegen Samdoria.

Wesley heeft een abnormale doelgerichtheid en beschikt over slimheid en lichtvoetigheid om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Je voelt dat de bal en de voet één zijn! Jesse laat iedere wedstrijd zijn onverzettelijkheid zien en weet op slimme balvaste wijze te manoeuvreren door de verdediging van de tegenstander en mooie passes af te leveren. En als een echte spits is hij vaak de keeper te snel af met zijn linkerbeen.

Counter
Gijs heeft in het begin van het seizoen pech gehad door een slepende sleutelbeen blessure. Dit heeft zijn weerslag gehad in het begin van het seizoen. Prachtig om te zien hoe hij in de laatste wedstrijden de ‘durf’ heeft overwonnen. Het inzicht waarmee Gijs een bal met finesse overspeeld naar een medespeler is een genot voor het oog.

Mente is een frustratie voor iedere tegenstander. Een natuurlijke verdediger die altijd de ogen gericht houdt op de bal. Fysiek krachtig en op Italiaanse wijze verdedigen maakt hem tot een onmisbare schakel. Vele aanvallen van de tegenstander zijn door Mente omgebogen naar en snelle counter, waarbij de spitsen weten te scoren. Jelle is de rots in de branding en ruimt elke bal die mogelijk een gevaar vormt uit de weg. Mooi om te zien dat het spelinzicht met de wedstrijd sterker wordt, altijd oog voor een medespeler. Nooit opgeven en altijd doorgaan.

Dribbel
Lars stond noodgedwongen ‘buitenspel’ in de tweede helft van het seizoen door een akelige sleutelbeen blessure. Zijn tomeloze energie als verdedigende middenvelder en het gemak waarmee de bal omhoog wordt gepositioneerd is fantastisch om te aanschouwen. En als slagroom op de taart ook nog eens beschikken over acrobatische keeperskwaliteiten! Luuk beschikt over een niet te stoppen energie. Geen angst voor de bal, maar er vol in. Je ziet de tegenstander denken van ‘hè, die had ik toch net gepasseerd?’ Naast een fantastische dribbel beschikt hij ook over een arsenaal van keeperskwaliteiten!
Julian is de Benjamin van de groep, maar heeft zich fantastisch gemanifesteerd in dit team. Zijn inzet en doorzettingsvermogen zijn prachtige eigenschappen en zijn linkerbeen heeft altijd oog voor een medespeler.

Een geweldig seizoen met een dik verdiend kampioenschap. Jori en Emiel nogmaals bedankt voor jullie enorme inzet en betrokkenheid bij onze jongens.

De wedstrijd was nog maar amper begonnen,
Onze jongens zagen, kwamen en overwonnen,
De tegenstander trekt al snel de conclusie,
FC Harlingen F3 verslaan is een illusie,
Teamgeest, vreugde en voetbalplezier,
Ik zeg proost en drink hierop een unit bier!

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda