Voetbal

Wordt Zeerobben Herbstmeister?

Door Jeroen Pietersma
Nog ??n keer vlammen in 2015 en dan met z?n allen naar Valencia in het nieuwe jaar, als beloning voor een jaar hard trainen en goed voetbal. Met dit vooruitzicht zullen zaterdag in Damwoude de degens gekruist worden met medekoploper Broekster Boys. De inzet is de in Duitsland opgedane titel Herbstmeister in de tweede klasse I.

Naast de reeds genoemde opponenten heeft ook VEV’67 goede papieren. Zij spelen thuis tegen rode lantaarndrager ’t Fean ’58. Alleen op basis van een beter doelsaldo neemt Zeerobben de eerste plaats in.
Het toeval wil, dat ver van tevoren al een oefenwedstrijd in Damwoude tegen BB gepland stond. De eindstand van deze eerste oefenpot van begin augustus was 2-1. Zowel Zeerobben als de mannen uit Damwoude hadden vervolgens in de beker succes en mogen zich beide scharen bij de laatste deelnemers uit Friesland. Gezien de stand op de ranglijst waren beide verenigingen ook tamelijk succesvol. Zij verslikten zich net als de Harlingers in Idskenhuizen tegen VVI. In Heerenveen liet de tegenstander van zaterdag ook drie punten liggen. Opmerkelijk genoeg werden de laatste twee wedstrijden in blessuretijd in hun voordeel beslist.
Vaak ontbrak in de reguliere speeltijd dat beetje geluk. De trekker werd dus pas in de extra tijd overgehaald. Dat getuigt van een ‘Duitse mentaliteit’ en levert natuurlijk wel de verdiende drie punten op. Van de 31 doelpunten werden er 24 gemaakt door de drie spitsen Rienk de Haas (11), Piet Wessel Dijkstra (7) en Abe Dreyer (6).

Twee voetbalseizoenen terug was de uitslag in de laatste competitiewedstrijd in Damwoude 0-0. Zeerobben liep op het nippertje nacompetitie mis en Broekster Boys was al lang en breed kampioen in de tweede klasse I geworden. Het werd voor de Damwoudsters een memorabel seizoen in de eerste klasse. Tot de winterstop draaiden ze mee in de top. Het jaar 2015 leverde bijna louter nederlagen op met als resultaat directe degradatie, onbegrijpelijk voor vriend en vijand. Maar de teleurstelling is verwerkt en Broekster Boys doet weer mee om de prijzen.

Zeerobben klopte vorig seizoen ook al nadrukkelijk op de poorten van de eerste klasse. Zij moeten op herhaling en scharen zich opnieuw onder de kanshebbers voor promotie. In de breedte is de ploeg van het duo Schotanus/Attema sterker geworden. Maar niet alleen de bank, maar zeker ook de manier van optreden in de wedstrijden, geven hoop en vertrouwen op beter. De ‘jonkjes’ zijn mannen geworden en laten zich niet meer intimideren door de tegenstander. Als ze dat in de laatste confrontatie van 2015 ook laten zien, zou een verrassing tegen deze sterke opponent niet ondenkbaar zijn.
Let op: aanvang 14.00 uur in verband met de vroeg intredende duisternis.

Programma zaterdag 12 december
Broekster Boys – Zeerobben
Hardegarijp – CVVO
Heerenveense Boys – ONT
VEV 67 – ’ Fean 58
VVI - Be Quick Dokkum
Zuidhorn - De Walde
Zwaagwesteinde - Nijland

|Doorsturen

Buienradar



Agenda