Voetbal

Wintercompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Spanje en Zweden zijn deze week samen weekwinnaar geworden met beide 7 punten uit 3 wedstrijden. Heel knap gedaan. Doordat?er weer hele verassende uitslagen?waren deze ronde gaat het klassement weer helemaal?over de kop! Wat wordt het spannend volgende week als de?laatste speelronde gespeeld gaat worden!

Ronde 1
Brazilië, nummer 2 van het klassement, moest het opnemen tegen het sterke Zweden en moest dus gelijk vol aan de bak! En ja het was de kleine man van Zweden, Milan ‘Zlatan’ de Vicq de Cumtich, die de score opende en daarmee z’n eerste doelpunt in de competitie maakte! Stan Hollander scoorde voor Brazilië door middel van een intrap, die via een voet van een Zweedse verdediger in de goal belande, gelijk. Maar het was opnieuw Zweden dat door middel van een messcherpe counter scoorde. Daimen Kamsma was de doelpuntenmaker en de assist kwam van Jelte Boere. Zweden scoorde nog eenmaal en zo stond de score van 3-1 op het bord.

Argentinië met interimcoach Greetje Opdam moest het opnemen tegen het stugge België van bondscoach Jaco Kalfsbeek. Lito, Marc en Jayden van Argentinië kwamen mooi op voorsprong door een doelpunt van Marc. Maar België gaf zich niet gewonnen en kwam keurig terug. Dylan, Hidde en Felix vonden door middel van goed samenspel een gaatje in de verdediging van Argentinië en zo kon Felix de gelijkmaker maken, eindstand 1-1.
Nog een topper was de wedstrijd Engeland – Spanje. Altijd een mooi affiche. Het was Spanje dat al snel de leiding nam. Een mooie pass van Bram Ros op Hidde Leguijt zorgde ervoor dat er een snelle uitbraak tot stand kwam. Hidde zorgde voor de assist op super spits Justin Jilderts en die maakte er keurig 0-1 van. Engeland moest nu risico’s gaan nemen en dat liep verkeerd af. Opnieuw was het Justin die scoorde en zo wist Spanje met 0-2 van Engeland te winnen.
 
Ronde 2
Engeland moest gelijk weer aan de bak en wel tegen koploper Nederland. De oranje leeuwen hadden het nieuws opgevangen dat Brazilië had verloren en dat was goed nieuws. Nu konden ze uitlopen op Brazilië! Maar ja dan moest er wel even gewonnen worden. En dat liep dus net even wat anders dan gedacht! Het waren de boys van Engeland, Davey Riemer en Ralph, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. 1-0 voor Engeland.
En ja er was nog een ploeg die voor de titel gaat en dat is Kroatië. Bondscoach Michael Hoekstra had al een bedankje gedaan naar de coaches van Zweden en Engeland. Dit was het moment om uit te lopen op de concurrenten! Tegenstander voor Kroatië was de hekkensluiter Ierland. De ploeg die wel goed speelt maar steeds niet de punten kreeg. Ierland begon goed aan de wedstrijd en had het betere spel maar het was Mike Hoekstra die de score wist te openen, 1-0 Kroatië. Ierland ging door en kwam al snel op gelijke hoogte. Lanvin Warmerdam scoorde. Opnieuw hetzelfde verhaal weer. Mike met een counter en 2-1 voor Kroatië. Maurice Schutter zette alles op alles met Ierland en gelukkig kwam daar de verdiende gelijkmaker voor Ierland. Lanvin was de redder van een punt voor Ierland. Kroatië komt gelijk met Nederland maar had Nederland meer pijn kunnen doen.
Ook België moest z’n tweede wedstrijd van de dag spleen. Uruguay met de spelers Jurre Boskma, Sven Alkema en Chiel de Jong en coach Edwin Zijlstra kwamen op bezoek. België was al lekker warmgedraaid van de wedstrijd ervoor en dat had voordeel want Uruguay kwam wat langzaam op gang. België won uiteindelijk met 2-0. Doelpuntenmakers waren Dylan en Felix.
 
Ronde 3
Uruguay moest gelijk weer aan de bak en dat ging dit keer een stuk beter. Er werd alleen niet gescoord maar er kwam ook geen tegendoelpunt. Zo eindigde de wedstrijd tegen Zweden zoals hij begon: 0-0.
Interim coach Anne Prins van Brazilië had spoedberaad gehad met z'n spelers op de tribune. Er moest gewonnen worden, anders was de titel uit het zicht! Hij had z'n boys Justin, Stan, Silvan en Thomas gewaarschuwd: “onderschat die Ieren niet”. Het was weer een reuze spannende pot voetbal maar uiteindelijk was het met een beetje geluk toch Brazilië dat van Ierland won met 2-1.
Nederland moest het opnemen tegen Spanje. Spanje had de ‘winning mood’ te pakken na een keurige overwinning op Engerland. En ook Nederland moest eraan geloven. Ze werden bij vlagen weggetikt door de Spanjaarden. 0-3 voor Spanje. Coach Stehan Gaasbeek heeft z'n team weer helemaal op de rit gekregen de afgelopen weken. Dus zijn de tegenstanders gewaarschuwd.
 
Ronde 4
De kraker van de dag stond op het programma: Kroatië - Brazilië. Hier werd door menig voetballiefhebber naar uitgekeken. De tribune zat daarom ook weer bomvol in de Waddenhal. Wie zou wie een knock-out gaan uitdelen in de strijd om het kampioenschap?
Brazilië ging fel uit de startblokken en had het betere spel tegen de Kroaten. Het harde werken werd beloond met een doelpunt voor Brazilië. (Brazilië virtueel 1e) Maar Kroatië gooide er een schepje bovenop. De verdediging van Brazilië had het zwaar en in de laatste minuut wist Kroatië toch de gelijkmaker te maken. Een enorme opsteker voor Mike, Bauke, Roy en Tim die nu echt de koppositie hebben.
Zweden - Argentinië was een heerlijke open wedstrijd. Beide teams kwamen goed aan voetballen toe en er kwamen dus kansen over en weer. Het was Zweden die de wedstrijd uiteindelijk won met 2-1 maar het had ook zo andersom kunnen zijn.
De teams van Engeland en België waren moe gestreden van de vorige wedstrijden want ook deze wedstrijd eindigde zoals hij begon 0-0.
 
Ronde 5
Spanje de ploeg in vorm vandaag kreeg Ierland op bezoek en opnieuw was het Ierland die dwars lag. Lanvin, Colin, Hessel en Bondscoach Maurice verdienen dikke complimenten want ook Spanje weet niet te winnen van Ierland: 1-1.
Kroatië moest op bezoek bij Argentinië en dat was nog geen makkie. Kroatië kwam wel snel op voorsprong maar Argentinië maakte al snel gelijk. Het leek lang op een gelijk spel af te gaan maar het was toch weer Kroatië dat via Mike Hoekstra de 2-1 wist te scoren. Bondscoach Greetje ging alles of niets spelen maar Kroatië counterde in de laatste minuut naar 3-1 en toen was de wedstrijd gespeeld.
De laatste wedstrijd was Uruguay - Nederland. Nederland dat de hele competitie bovenaan heeft gestaan stond nu zomaar op de 2e plaats. Het was even slikken voor de oranje leeuwen maar ze geven zich niet zo maar gewonnen. Er werd weer lekker gevoetbald door Dominique, Frederick, Lars en Raimon en al snel vielen de eerste doelpunten tegen Uruguay. Uiteindelijk werd er met 6-2 gewonnen. Doelpunten makers voor Nederland 3x Raimon Postma en 3x Dominique Brouwer. En voor Uruguay Chiel de Jong 1x en Sven Alkema 1x. Nederland scoort belangrijke doelpunten want het kan in de ontknoping van de competitie wel eens op doelsaldo aankomen en dan staat Nederland er beter voor.
 
Spannende ontknoping
Zweden en Spanje deze ronde weekwinnaar geworden. En ja, de strijd om de eerste kampioen van de Wintercompetitie kent een nieuwe koploper namelijk Kroatië. Maar Brazilië en Nederland volgen op 1 punt.
De organisatie van dit zo succesvolle wintertoernooi roept dan ook alle supporters op om donderdag a.s. naar de Waddenhal te komen om daar de spannende ontknoping van de wintercompetitie bij de Waddenrobkes mee te maken. Het is zeker de moeite waard.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda