Voetbal

Wintercompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De tijd vliegt. Voor je het weet is het alweer donderdagmiddag en dus tijd voor een nieuwe ronde Waddenrobkes Wintercompetitie. Met nog 3 speelrondes te gaan is de strijd om de titel nu echt losgebarsten. De tribune zat?weer lekker vol met enthousiaste ouders, opa's en oma's, broertjes, zusjes en vriendjes en vriendinnetjes?die allemaal hun talenten aanmoedigden! En de toestroom van nieuwe Waddenrobkes lijkt maar niet te stoppen. Ook afgelopen donderdag kon de leiding weer een nieuw talent verwelkomen. Dilan Anema komt ook voetballen bij de Wadenrobkes.

Ronde 1
Koploper Nederland moest de spits afbijten tegen Argentinië. Nederland voelt de hete adem van haar achtervolgers in haar nek en er moest dus gewonnen worden. Argentinië begon fel en maakte het Nederland behoorlijk moeilijk maar uiteindelijk werd er gewonnen met 2-0 door Nederland. Dominique Brouwer kon 2x scoren mede door twee assists van z’n jongste broer Frederick Brouwer.
Team Zweden begon vandaag tegen Ierland en dat was geen makkelijke wedstrijd. Zweden kwam op een 2-0 voorsprong door 2 doelpunten van Daimen. Maar Ierland vocht zich dapper terug, het was Collin Schutter die met een bekeken schot de spanning terugbracht 2-1. Ierland zette nog aan voor de gelijkmaker maar er was net te weinig tijd om deze te produceren dus bleef het 2-1 voor Zweden. Brazilië gaat steeds beter voetballen in de zaal en dat was ook te zien tegen Engeland. Justin Poortman van Brazilië wist 2x het net te vinden en zo werd het 2-0 voor Brazilië.
 
Ronde 2
Uruguay - Spanje stond op het programma. Een mooie pot aanvallend voetbal van beide kanten alleen de doelpunten vielen niet dus werden na het laatste fluitsignaal de punten gedeeld. 0-0.
Bij België - Kroatië vielen wel doelpunten. Het was Mike Hoekstra en Roy Nauta die scoorden 0-2. Kroatië voert daarmee de druk op bij Nederland die zich geen misstap meer kan veroorloven. Nederland moest tegen Brazilië (de ploeg in vorm). Coach Richard de Ho had een wat defensiever Nederland opgesteld om de Gele Kanaries maar niet te laten winnen. Maar Tom Postma had weer een nieuwe variant uit de hoge hoed getoverd met z'n opstelling. Hij Had Silvan Prins een vrije rol gegeven en het was juist deze man die 2x het net vond! Brazilië wint en nadert Nederland op 1 punt in het klassement.
 
Ronde 3
En daar was dan eindelijk weer een punt voor Ierland. Het was België dat gelijk speelde tegen de Ieren 1-1. Hopelijk geeft het de boys wat vertrouwen en is dit de ommekeer voor Ierland en worden er nu meer punten gepakt! Al weer een prachtig duel Uruguay - Argentinië. Suarez tegen Messi. Het werd een stevige pot voetbal wat je kan verwachten van een Zuid-Amerikaanse derby. Uiteindelijk wist Sven Alkema namens Uruguay met een mooi afstandsschot het doel te vinden 1-0. Argentinië ging nog vol voor de gelijkmaker maar Sven, Chiel en Sem hielden keurig de nul en zo konden ze weer 3 punten bijschrijven.
Zweden begon fel tegen titel kandidaat Kroatië maar door een messcherpe counter wist Mike Hoekstra te scoren. Jelte Daimen en Bram Ros van Zweden ging vol op de aanval en al snel werd er gelijk gemaakt. Lang zag het er naar uit dat het bij een gelijkspel bleef maar het was in blessuretijd toch weer Mike die de winnende voor Kroatië maakte. 2-1 Bondscoach Michael Hoekstra was in z’n nopjes want Kroatië was nu virtueel koploper!
 
Ronde 4
Argentinië moest het opnemen tegen Engeland. Alweer een prachtige pot voetbal. Coach Sasker van Engeland had z'n boys Davey, Ralph, Jurre en Davey met een verdedigende opstelling het veld in gestuurd maar had niet rekening gehouden met een man. Het was onze kleine man Lito Fernandes van Argentinië die prachtig à la Messi door de verdediging van Engeland glipte en 2x scoorde! Dilan en Enteny hielden keurig de nul in de verdediging en zo kon ook Argentinië weer 3 punten bijschrijven.  panje - Zweden is een duel tussen twee gelijkwaardige ploegen. Het was Zweden dat 2x op voorsprong kwam maar het was Spanje dat steeds gelijk maakte en zo kwam er een gelijkspel op de borden van 2-2. Nederland moest vol aan de bak. Niet alleen omdat ze virtueel 2e stonden maar ook omdat Ierland de tegenstander was. Ierland die vertrouwen had getankt uit de vorige wedstrijd kwam gewoon 2-0 voor tegen Nederland! Maar Lars, Raimon Frederick en Dominique gingen alles op alles zeten en konden de achterstand ombuigen in een 4-2 overwinning. “ Bam”. Winnen en weer virtueel koploper. Een hele knappe prestatie jongens! 
 
Ronde 5
Het was weer de beurt aan Kroatië! Nu stond Spanje binnen de lijnen en het werd een zware strijd. Justin Hidde en Damien onder begeleiding van coach Stephan legden het vuur aan de schenen bij Kroatië. Er werd volop op de aanval gespeeld en Kroatië had er simpelweg geen antwoord op! Justin wist 4x het net te vinden voor Spanje. Kroatië kon 2x wat terug doen maar dat was onvoldoende. Einduitslag 4-2 voor Spanje. Nederland kan opgelucht ademhalen.
Coach Frank Zijlstra van Uruguay zag dat z'n team goed stond tegen Engeland. Al snel werd er gescoord door zoon Sem 1-0. Sven Alkema verhoogde de score naar 2-0 Engeland deed nog wat terug 2-1 maar Chiel de Jong stond goed te verdedigen zodat Engeland de gelijkmaker niet wist te maken. De laatste wedstrijd was ook weer een prachtige. Brazilië moest alle zeilen bij zetten tegen team België onder leiding van Jaco Kalfsbeek. Uiteindelijk werd er 3-1 gewonnen van onze zuiderburen.
 
Waar twee vechten om een been gaat de derde er mee heen. En dat kan zomaar waar zijn. Nederland en Kroatië vechten om plaats één en laten allebei punten liggen! Maar Brazilië wint alles en is daarmee week winnaar en nadert nu ook de koppositie! En wat is het razend spannend in deze prachtige competitie. Uruguay maakt een grote sprong in het Klassement en is er een kleine crisis bij Engeland die vandaag geen punten behaalden. Volgende week gaat de strijd verder.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda