Voetbal

Wintercompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De zesde speelronde begon anders dan anders. Deze middag was materiaalman Thijs de Vries van Zeerobben naar de Waddenhal gelokt om hem eens in het zonnetje te zetten. Thijs heeft de organisatie van de Waddenrobkes ontzettend geholpen bij de opstart van het nieuwe seizoen. Thijs?zorgt niet alleen voor de?shirts, broeken en sokken?maar ook?voor de ballen en het trainingsveld waar straks weer gevoetbald en getraind wordt. Thijs kwakkelde in december met z'n gezondheid en moest zelfs even in het ziekenhuis worden opgenomen.

Gelukkig is dat achter de rug en gaat het nu weer de goede kant op met hem. En zo ontstond het idee om Thijs te bedanken en hem even een hart onder de riem te steken. Edwin Zijlstra heeft een brief naar Cambuur gestuurd en die kwam met een prachtige aanbod. Morgen mag Thijs plaats nemen op de hoofdtribune bij de wedstrijd van zijn cluppie tegen Vitesse met na afloop natuurlijk toegang tot het spelershome. Verrast nam Thijs deze ‘cheque’ in ontvangst. Maar er werd ook gevoetbald in de Waddenhal. Opnieuw was het een spannende ronde met verrassende uitslagen. De ploegen bovenin verspeelden allemaal punten behalve Kroatië!
   
Ronde 1
Het geplaagde Ierland, wat maar steeds niet weet te winnen, moest het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Argentinië. Doordat Ierland maar 2 spelers had werd er snel een transfer gedaan van Argentinië naar Ierland. Een prachtige oplossing van bondscoaches Brian en Maurice.  Enteny ging de Ieren versterken om vandaag dan toch wat punten te gaan pakken. Helaas waren Marc (Messi scoorde 3x), Lito en Jayden weer in uitstekende vorm en werd er 3-0 van de Ieren gewonnen. Spanje met interim coach Jurjen Hoekstra moest het opnemen tegen Brazilië.  De gele kanaries wonnen uiteindelijk nipt met 0-1. Doelpuntenmaker was Silvan Prins. De clash van de lage landen België-Nederland werd gewonnen door Nederland. De koploper van het klassement deed wat het wat het moest doen en dat was winnen. De doelpunten van Nederland werden gemaakt door Dominique Brouwer en Raimon Postma.
 
Ronde 2
Opnieuw moest Brazilië op het veld verschijnen. Buurland Uruguay was de tegenstander en dat is altijd een beladen duel. Beide ploegen ging vol voor de winst maar het waren weer de Brazillianen die nipt met 1-0 wonnen. Deze keer was het Justin Poortman die de winnende maakte. Zweden - Engeland was een  heerlijke pot voetbal. Bol van de spanning stond deze partij en het kon weer alle kanten op. Engeland kwam eerst nog wel 1-0 voor maar uiteindelijk wist team Zweden toch met 2-1 te winnen.  Daimen Kamsma zorgde voor de doelpunten en Milan de Vicq de Cumptich en Jelte Boere zorgden voor het verdedigende werk. 
Bondscoach Michael Hoeksta van Kroatië had z'n jongens vandaag maar een opdracht gegeven en dat was WINNEN. Kroatië begon sterk tegen koploper Nederland en kwam al snel op voorsprong maar Nederland gaf zich niet snel gewonnen en er werd gelijk gemaakt. Uiteindelijk wist Mike Hoekstra van Kroatië de winnende te maken 2-1.
 
Ronde 3
Zweden - België was een wedstrijd die gelijk op ging. Door een goede onderschepping in de verdediging van Zweden wist Dylan Visser de Belgen op voorsprong te zetten. Maar Zweden toonde opnieuw veerkracht en wist door doelpuntenmaker Daimen op gelijke hoogte te komen 1-1. Beide ploegen probeerden nog de winnende te maken maar dat zat er helaas niet meer in.
Ook bij Argentinië-Spanje hetzelfde spelbeeld gelijk opgaande ploegen en geen winnaar 1-1. Bij Ierland-Uruguay ging het er anders aan toe want hier kwam wel een winnaar uit de strijd. Uruguay kwam al snel op voorsprong maar de Ieren gaven zich niet zomaar gewonnen. Er werd al snel gelijk gemaakt. Zouden er punten mee naar Ierland gaan? Het antwoord is nee, geen punten opnieuw is het Uruguay die op voorsprong komt en deze vasthoudt en dus de overwinning mee naar huis neemt. Een knappe overwinning van Uruguay en dikke pech voor de Ieren.
 
Ronde 4
De opdracht van de Kroaten was duidelijk en dat was winnen. En ook Engeland moest er aan geloven. Het werd maar liefst 5-0 voor Kroatië.  Mike, Bauke en Tim speelden met Engeland die in deze wedstrijd even niet thuis waren. De ene goal was nog mooier dan de andere er werd zelfs gescoord vanaf eigen helft door Mike. Voor Engeland gauw vergeten en voor Kroatië ga zo door!
Spanje - België werd een keurige overwinning voor interim coach Edwin Zijlstra die team België vandaag onder zijn vleugels had. Dylan Visser was “man of the match” met het enige doelpunt: 0-1 voor de Belgen.
Opnieuw een Zuid-Amerikaanse derby op het programma voor Brazilië. Argentinië was de tegenstander en het werd een heerlijke pot voetbal.
Coach Tom Postma liep al een beetje in de wolken na 2 weken achter elkaar weekwinnaar te zijn geweest en dat kwam hem duur te staan. Want het was Argentinië dat de lakens uitdeelde in deze wedstrijd en Brazilië volkomen terecht op een nederlaag trakteerde. Het werd 3-1 voor Argentinië. Doelpunten waren er van Marc 2x en Lito 1x voor Argentinië en Justin 1x van Brazilië.
 
Ronde 5
Engeland - Ierland werd weer een prachtige pot voetbal met veel spanning. Beide ploegen hadden vandaag nog geen punten. Engeland had wat goed te maken na de oorwassing tegen Kroatië en Ierland moet een keertje het geluk mee hebben en dan vallen de ballen wel goed. Het was dan toch Engeland die het hoofd meest cool hield en met de overwinning aan de haal ging. 1-0.
Kroatië ging door met waar ze gebleven waren: winnen. Bondscoach Karin had Uruguay verdedigend  opgesteld tegen Kroatië en dat hielp ze bijna aan een puntje maar bijna telt niet en dus werd er gewonnen door Kroatië met 1-0.
Nederland - Zweden was de laatste wedstrijd van deze ronde en wat voor een! Nederland kwam sterk uit de startblokken en wist al snel de score te openen. Het was de jarige job Raimon die met een bekeken schot scoorde. Maar daar kwam Zweden weer en het was Daimen die de gelijkmaker scoorde. Het spel ging over en weer en er waren volop kansen. Opnieuw kwam Nederland op voorsprong. Dominique scoorde een prachtige goal 2-1. Coach Jeroen Pol van Zweden stuurde z'n boys volop de aanval en opnieuw werd het gelijk
2-2. Met nog enkele minuten te gaan was het reuze spannend wie zou er gaan winnen? Het was Zweden die met een messcherpe counter de winnende maakte 3-2. Een hele knappe overwinning van team Zweden.      
 
Kroatië is week winnaar geworden met 9 punten en is koploper Nederland tot op 1 punt genaderd maar ook Brazilië loopt in!
Het wordt met de week spannender wie mag zich straks als allereerste kampioen noemen van de Waddenrobkes Winter competitie?

|Doorsturen

Buienradar



Agenda