Voetbal

Wintercompetitie ronde drie

Door Jeroen Pietersma
Op Valentijnsdag was het erg druk in de Waddenhal. Er hadden zich tientallen meisjes verzameld en de jongens druppelden in de loop van de middag ook binnen. Wat was er te doen? Ze kwamen allemaal met ??n doel, voetballen. Want de ontknoping nadert van een zeer spannende Wintercompetitie bij fc Harlingen. De meisjes ME1, meisjes MD1, alle E-pupillen en alle D-pupillen speelden hun derde ronde en dit keer dus wederom in de Waddenhal.

Als eerste waren de meisjes van ME1 en MD1 aan de beurt. Er waren hier uit de deelnemende meisjes drie teams geformeerd zodat er een hele competitie werd gespeeld. De meisjes lieten deze middag heel leuk voetbal zien en de duels waren dan ook vaak zeer spannend. En, zoals elke keer, werden ze flink aangemoedigd door veel ouders, broertjes en zusjes (en wie weet Valentijns) op de tribune. Pas in de laatste wedstrijd van de meisjes werd het toernooi voor de meisjes ME/MD beslist.

De uitslag bij de meisjes ME/MD:
Punten, voor, tegen
Vitesse 7 5 3
AZ 5 5 5
Groningen 4 3 5

Na drie rondes is het bij de meisjes erg spannend wie het eindklassement gaat winnen. Maar er zijn nog twee rondes te spelen voor ze. De meisjes zijn op zaterdag 20 februari voor de laatste keer te zien in de zaal en daarna zal de beslissing ongetwijfeld op zaterdag 27 februari bij het 4 tegen 4 slottoernooi op het eigen kunstgras vallen.

Na de meisjes was het de beurt aan de jongens E-pupillen en hier waren vijf teams uit de deelnemende spelers gemaakt. Na enig gepuzzel door de competitieleider was het gelukt om de teams op gelijke sterkte en ook aan de hand van de stand op de ranglijst in te delen. Net als bij de meisjes waren ook hier een groot aantal ouders maar ook opa’s en oma’s aanwezig om hun favorieten aan te moedigen. De jongens E-pupillen maakten er een spannend toernooi van en ook hier viel de beslissing pas in de laatste wedstrijd. Na drie ronden is de spanning om te snijden in de top van het klassement en maken er nog veel jongens kans op de eindoverwinning. De jongens E-pupillen hebben nog één ronde te gaan en deze is op zaterdag 27 februari tijdens het 4 tegen 4 toernooi op eigen terrein. Hier zijn overigens veel punten te verdienen en er zal dan ongetwijfeld hard voor de hoogste eer gaan worden gestreden.

De eindstand bij de jongens E-pupillen was:
punten, voor, tegen
PSV 9 9 3
Ajax 7 3 2
Heerenveen 6 6 6
Cambuur 4 6 8
Feyenoord 1 2 8

Als laatsten waren zondag de jongens (en twee meisjes) D-pupillen aan de beurt voor hun laatste zaaltoernooi voor deze wintercompetitie. Door de ook nu weer grote opgave konden er vijf teams worden geformeerd welke ook aan de hand van de stand op de ranglijst én op zo gelijk mogelijke sterkte werden samengesteld. De strijd ging hier ook gelijk op en dan zit er soms maar een heel klein verschil tussen winnen en verliezen. Dit betekent dus ook in een redelijk groot aantal punten of weinig punten maar vooral staat het plezier in het voetballen en onderling respect voorop. De D-pupillen hielden het voor de vele supporters op de tribune tot de laatste wedstrijd spannend voordat de dagwinnaar bekend werd. Maar er moet toch een winnaar komen en dat was deze keer het team van Juventus.

De eindstand bij de D pupillen was deze dag:
punten, voor, tegen
Juventus 8 7 3
Real Madrid 7 3 2
Anderlecht 6 4 4
Arsenal 5 2 4
Bayern Munchen 1 2 1

Net als bij alle andere teams is er ook bij de D-pupillen nog volop spanning want er zijn ook hier nog een behoorlijk aantal spelers die er met de hoogste eer vandoor kunnen en willen gaan. En dus zal ook voor de D-pupillen tijdens de slotronde van het 4 tegen 4 toernooi op 27 februari de ontknoping geven. Alles kan nog gebeuren en het kan ook zo maar zijn dat het klassement nog op de kop gaat omdat er deze dag dan weer veel punten zijn te verdienen. Kortom, het is reuze spannend onderling.

Zaterdag 20 februari spelen de Minipupillen, F5 en F4 pupillen vanaf 14.00 uur hun laatste ronde in de hal. De F1, F2 en F3 pupillen starten daarna om 14.50 uur en de meisjes ME/MD sluiten de dag af en spelen vanaf 15.40 uur hun laatste ronde in de zaal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda