Sport

Winst op ??n seconde

Door Jeroen Pietersma
DINXPERLOO ? De zevende wedstrijd in het landelijk survivalcircuit over de korte afstand (KSR) vond plaats in het Achterhoekse Dinxperloo. Dinxperloo hoort bij de oudste wedstrijden in het land. Samen met Beltrum, Zelhem, Gendringen en Neede waren zijn de eerste gemeenten die dergelijke wedstrijden organiseerden.

Het parkoers was maar zeven kilometer lang maar had wel 35 hindernissen. En daar zaten vooral aan het eind een aantal pittige tussen. Omdat de hindernissen elkaar snel opvolgden op zo’n korte afstand is het herstel tijdens het lopen ook minimaal. Snel starten kan je dan behoorlijk opbreken aan het eind. Teatse Tichelaar kende het parkoers, alhoewel er altijd wel iets wordt aangepast, uit eerdere edities. Een goed tempo pakken in het begin en aan het eind toeslaan. Dat lukte vorig jaar prima. Deze keer liep het anders. Bij het ingaan van de laatste lus van twee kilometer waren de onderarmen al aardig volgelopen en zou het nog zwaar worden richting finish. Het looptempo liep sterk terug en het klimmen ging ook niet meer zo gemakkelijk. 

Teatse moest zijn rust pakken en begon hier en daar te treuzelen. Daardoor liep hij nogal wat tijdverlies op. Zonde, want dat was achteraf niet nodig geweest en kostte hem veel punten en plekken in de einduitslag. De eindhindernis over de vijver werd bijna nog spelbreker maar Teatse wist in een laatste krachtinspanning de finish te halen. Resultaat was een 28e plaats overall, vijfde veteraan en eerste 50+. De voorsprong op concurrent Marcel Domhof uit Harreveld was slechts één seconde. Dat was niet zichtbaar geweest omdat hij in een latere startgroep zat. Het betekende wel Teatse zijn vijfde overwinning in het circuit.
Met nog acht wedstrijden kan er voor het eindklassement echter nog van alles gebeuren. Volgende wedstrijd is het NK op 5 februari in Gendringen. Tussendoor loopt Teatse nog de middenafstand in Beltrum op 8 januari en een koppelwedstrijd in Westerbork op 15 januari.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda