Voetbal

Winnaars Doelpuntactie Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Zondag mochten Brooklyn van der Veen (F1), Stijn Geertzen (F2) en Janiek Wesselius (E6) als winnaars van de Doelpuntactie bij Zeerobben een penalty nemen in de rust van de wedstrijd SC Heerenveen-AZ. Een hele ervaring, zeker als je bedenkt dat er in het stadion 23.100 bezoekers aanwezig waren.

De dag begon al om elf uur. Bundll (organisator achter de Doelpuntactie) en SC Heerenveen hadden een VIP-programma voor de winnaars bedacht. Zo mochten de auto’s praktisch voor de hoofdingang van het stadion worden geparkeerd en waren Janiek en Brooklyn met hun vader en Stijn met zijn broer uitgenodigd om in Zakenloge 50 boven de Oosttribune de wedstrijd te volgen. De overige familieleden van de spelers die aanwezig waren, hadden een mooie plaats gekregen achter het doel op de Noordtribune. Namens de commissie Doelpuntactie was Robert Paul Hoekema aanwezig. Na de ontvangst door Harold Dijkstra en Henk-Jan Broersma van Bundll en Jelmer Jellesma van SC Heerenveen kregen de spelers een korte uitleg van wat er zou gaan gebeuren. Er werd nog een kort interview met iedereen gedaan en daarna wachtte er een lekkere lunch.

Om half één was de aftrap van de wedstrijd. Ze konden Heerenveen nog net op een 1-0 voorsprong zien komen. Toen was het tijd om samen met de andere winnaars van FC Wolvega, ASC’75, CVVO, SWZ Boso Sneek en VV Heerenveen naar de catacomben van het stadion te gaan waar nog een korte instructie volgde en een groepsfoto werd gemaakt.

Kort na het rustsignaal betraden de spelers het veld van het Abe Lenstrastadion. Onder de lat van het doel voor de Noordtribune stond de keeper van het vierde. Janiek mocht als eerste een penalty nemen en schoot de bal in de handen van de keeper. Brooklyn nam een aanloop met een korte inhouding. Waarschijnlijk raakte de keeper daardoor uit zijn concentratie en kon Brooklyn in de rechterhoek scoren. Stijn koos voor de linkerhoek. De keeper moest een duik maken maar kon de bal nog wel keren. Na een korte ereronde achter het doel langs maakten de jongens nog een line-up naar de Noordtribune wat werd beantwoord met een terecht applaus van de aanwezige supporters. Wat een moment. Een moment dat ze de rest van hun leven zeker niet zult vergeten.

De tweede helft stond op het punt van beginnen en de jongen zochten hun plaats in de loge weer op. Onder het genot van een drankje kon er ook nog gejuicht worden. Heerenveen wist de wedstrijd namelijk met 4-2 te winnen. Mooier kon deze dag niet verlopen. De kers op de taart zeg maar.
Een woord van dank richting SC Heerenveen en Bundll is zeker op zijn plaats. Alles was perfect georganiseerd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda