Sport

Wimer Jon Sprenger verovert titel twaalfde Zeerobben-dartstoerno

Door Jeroen Pietersma
Na een gelijk opgaande finale heeft Wimer Jon Sprenger afgelopen zaterdag de twaalfde editie van het jaarlijkse Zeerobben-dartstoernooi gewonnen. Hij versloeg in de eindronde Dylan Drent na een bloedstollende finale. De prijsuitreiking bij de dames en de jeugd was op dat moment al achter de rug. Bij de dames eiste Melanie Boersma de titel voor zich op. Stef Arends wist het jeugdtoernooi op zijn naam te schrijven.

Het Zeerobben-dartstoernooi 2016 telde dit jaar ruim zestig deelnemers. De organisatie, bestaande uit Dirk Arends en George Helfferich, was zeer verheugd dat er dit jaar ook weer een jeugdtoernooi kon worden afgewerkt. Dankzij de spontane inzet van een aantal ouders konden de jeugdige darters eerst hun poulewedstrijden gooien. In de finale kwam de latere winnaar Stef Arends uit tegen Michael Green.

Senioren
De opgave bij de dames was dermate groot, dat er twee aparte damespoules konden worden samengesteld. Uiteindelijk veroverde Melanie Boersma de felbegeerde titel, na een spannende finale tegen Anne Marie van Dijk. De aanmoedingsprijs ging ook naar een van de vrouwelijke darters, namelijk Miranda Warmendam.
Bij de heren waren in de voorrondes diverse mooie partijen te zien. Er werd gestreden in acht poules, waarvan van twee winnaars overgingen naar de volgende ronde. Aan het eind van alle voorrondes mochten Wimer Jon Sprenger en Dylan Drent zich melden voor de finale. Een strijd om van te smullen, aangezien het gelijk op ging tot 3-3. Wimer Jon Sprenger pakte de titel met 4 tegen 3 legs.
De derde prijs was voor Sven Alkema, die won van Laurens Bergsma. Albert Beuker kreeg een trofee voor de hoogste uitgooi, namelijk 144.

Het dartstoernooi werd mede mogelijk gemaakt door Nesta Shipping, Chinese Muur, Arends Scheepvaart, Koninklijke Sjouke Dijkstra Infra & Milieu, HA Teksten Harlingen, Dartbaanverhuur Bert Medema en het kantineteam van Zeerobben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda