Voetbal

Weet Zeerobben zich te revancheren?

Door Jeroen Pietersma
In de competitie heeft Zeerobben een gevoelige nederlaag moeten incasseren tegen de soevereine koploper Drachtster Boys. Met deze overwinning hebben ze in Drachten de eerste prijs al binnen, namelijk de eerste periodetitel. Zeerobben heeft een belangrijk leermoment ervaren en zal daar in de competitie en de beker zijn voordeel mee moeten doen.

Tegenstander in de eerste knock-out ronde van de Beker van aanstaande zaterdag op het Oostersportpark is Leovardia uit de hoofdplaats. Zij hebben in de voorronde een keer verloren (thuis tegen Rijperkerk 3-5), en gewonnen van St Anna (uit 1-2) en Beetgum (uit 0-9).

Leovardia een nieuwe loot aan de amateurboom in Leeuwarden. Ontstaan uit twee gerenommeerde zondagamateurs te weten Rood Geel (opgericht 1921) en Leeuwarden (opgericht 1917). Beide clubs met een lange en roemrijke voetbalhistorie hebben in 2013 het besluit genomen om met elkaar te fuseren. Het vlaggenschip van Leovardia speelt op zaterdag in de derde klasse B en neemt daarin een middenmoot positie in. Afgelopen zaterdag moesten ze met 2-1 hun meerdere erkennen in ’t Fean 58. In voetbalseizoen 2016/2017 zijn de Leeuwarders gepromoveerd uit de vierde klasse en hebben de ambitie om hogerop te komen. Ze hopen stilletjes op een stunt in Harlingen.
Trainer Arjen Postma zal er voor moeten zorgen, dat zijn manschappen scherp zullen zijn. Het zal niet de eerste keer zijn, dat een lager geklasseerd club boven zich zelf uit stijgt en voor een verrassing zorgt. Zeerobben heeft het thuisvoordeel en met de herinnering van vorig jaar in de beker zal het team deze kans om verder te bekeren zich niet laten ontnemen. We hopen veel toeschouwers uit Harlingen en Leeuwarden te mogen begroeten, de toegang voor deze wedstrijd is gratis.

Bekerwedstrijd in de eerste knock-out ronde Zeerobben – Leovardia, zaterdag 11 november, aanvang: 15.00 uur (toegang gratis).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda