Weer onnodig verlies fc Harlingen

Evenals vorige week in Leeuwarden werd ook thuis tegen Ureterp onnodig verlies geleden. De wedstrijd begon met een minuut stilte dit vanwege het overlijden van Jan de Jong, vader van de trainer van fc Harlingen Jaap de Jong.

Het weer werkte ook niet echt mee om er een mooie wedstrijd van te en dat werd het ook niet. Harlingen speelde nog zonder Ralf van Hurck die tot de knie in het gips zit vanwege een kapot botje in zijn enkel.
Na 39 seconden kreeg Ureterp al een dot van een kans, een of andere circus bal van de defensie kwam voor de voeten van een Ureterp voorwaartse, maar gelukkig lag keeper Tetze Helvrich prachtig in de baan van het schot. Waarschijnlijk was Ureterp het veld ingestuurd met de boodschap we gaan er stevig tegen aan. Dat leverde na twee minuten al een veel te grove overtreding op Sander Zeilmaker. En de scheidsrechter die stond er bij, keek ernaar en deed niets. Ureterp kon iets gemakkelijker spelen met de harde wind en waren ook een tikje feller. Na negen minuten kregen ze weer een kans maar lag Tetze Helvrich er weer goed voor en voorkwam een doelpunt.
De eerste knappe aanval van fc Harlingen begon bij Jorik Erents hij stuurde Sander Zeilmaker de ruimte in maar de voorzet van Sander was te slap. Een combinatie Ane Schaap en Kevin Jaarsma belandde bij Freek Töpfer die haalde in een keer uit maar de bal vloog via een tegenstander naast, corner. En het was natuurlijk ideaal weer om die corners in te draaien, dat deed Harlingen echter ronduit zwak. Het was Ureterp dat de eerste helft gevaarlijker was, een vrije trap vloog net over de kruising, een wel goed genomen corner van de handige Boyd Weersing werd net over het kruis gekopt door Jelmer Hijlkema. Ondanks het gepiel soms achterin bleef het 0-0 tot de rust en daar mochten we niet ontevreden over zijn.
De tweede helft begon Harlingen furieus, de goed spelend Freek Töpfer kwam op en zo’n zes meter buiten het strafschopgebied liet hij een pegel los en die kletste in de touwen 1-0. Het was nog niet gedaan. In de 56e minuut een ingooi van Freek die werd goed doorgekopt door Kevin Jaarsma en Justin Attema stond klaar om dat af te ronden 2-0. Wat een weelde die kon toch niet meer stuk of wel, nee toch. Het had helemaal afgelopen geweest voor Ureterp als Jorik Erents zijn kans er had ingetikt, maar helaas dat gebeurde niet. Ureterp gaf niet op en trainer Johan van Sloten spoorde zijn ploeg aan om niet op te geven, ja hij kan de Harlingers. Eerst moest keeper Helvrich alweer gestrekt om een doelpunt te voorkomen, hij keepte tot dan goed. In de 63e minuut kreeg Jorik Erents geel voor een overtredinkje van scheids P. Lemmen. Het voetbal bleef matig van beide kanten maar je voelden gewoon, ur gebeurd aansen wat. Eerst werd de niet geheel fitte Lee-Roy Purvis nog gewisseld voor Arjan Outhuyse.
En dan in de 70e minuut een snoeihard schot van Jorryt Teakema op de lat, de bal kletst het veld in en Jelmer Hijlkema kreeg een herkansing en die vloog er wel in 2-1. En as trouwe supporter ston ut swit al in je skoenen, want dit suu wel us de vijfde keer wudde kanne dat we een voorsprong weggeve. En ja hoor treuzelen achterin leverde Ureterp een corner op die werd scherp ingedraaid en er werd niet goed ingegrepen 2-2. Harlingen probeerde de volle winst toch nog te pakken, Arjan Outhuyse zag zijn kans net naast gaan en de keeper stopte fraai een kopbal van Freek Töpfer. Ureterp speelde op de counter en de voorwaartsen verdedigden even niet genoeg mee, uit een zo’n counter viel ook een doelpunt maar grensrechter Geert Zeilmaker had, terecht gevlagd voor buitenspel. Vijf minuten voor tijd werd Justin Attema nog gewisseld voor Jorge Perez en dat was veel te laat. Intussen had Ureterp in de 93e minuut weer een corner verdiend. Die werd weer scherp voor gedraaid een weer zat iedereen mis 2-3 dus. En met die uitslag kreeg Ureterp iets teveel een gelijkspel had beter op zijn plaats geweest. Maar je soms roep je ook dingen op je zelf af en daar moeten we wat aan doen.