Wederom gelijkspel voor fc Harlingen

HARLINGEN - Het was poer min weer op de Vierkantsdijk, regen en harde wind maakten het er niet gezelliger op. Maar er werd wel gevoetbald en fc Harlingen had de herstelde Ralf van Hurck weer in de basis. Niels Outhuyse daarentegen begon op de bank omdat hij niet helemaal fit was. Leovardia ging er vanaf het begin fel in en pakte zo ook een overwicht. Toch was het eerste kansje voor fc Harlingen.

Een keurig hakje van Barry Hamstra kwam voor de voeten van Ralf van Hurck. Helaas werd zijn inzet maar net op tijd geblokt door een tegenstander. Leovardia bleef vol vuur spelen maar daardoor liepen hun aanvallen niet echt lekker. Daar kwam nog bij dat de verdedigers van fc Harlingen aardig attent waren. Ook in de 26e minuut toen keeper Hessel Zuiderhof met de toppen van zijn vingers de bal naast zijn doel tikte. Na het nemen van de corner was er een mêlee van spelers voor het doel van fc Harlinger en leek Ralf van Hurck een overtreding te maken. De tegenstander liet zich dus dolenthousiast vallen en scheidsrechter P. Kats zag hier een strafschop in. Waarop Ralf reageerde met: ik hew die vent niet eens raakt man. En dat leverde hem een gele kaart op. Beetje lullig van de scheids want het was inderdaad geen overtreding. Thimo Bosma nam de penalty en schoof de bal beheerst binnen 0-1.

Hierna ging fc Harlingen toch wat beter spelen en dat leverde wat corners op die goed werden genomen maar geen doelpunt opleverden. Een schot van Leovardia op het Harlinger doel werd weer weggestompt door de goed keepende Hessel Zuiderhof. Harlingen kreeg een vrije trap op een mooie plek. De bal werd echter weggewerkt en Leovardia counterde meteen. Grensrechter OSI Dijksman vlagde voor buitenspel maar scheids Kats liet doorgaan. Gelukkig stond weer Hessel Zuiderhof op z’n plaats en stompte de bal weg. De scheids gaf echter Leovardia een herkansing en een vrije trap op ongeveer twintig meter van het doel, waarom weet ik niet. En ook deze inzet werd uit het doel gehouden door Hessel Zuiderhof. Inmiddels had Harlingen ook een leuk kansje gehad maar Kevin Jaarsma kon net niet goed bij de bal om hem er in te schuiven. Harlingen nam nu het overwicht wat over en in de laatste minuut had dat succes. Een schitterende voorzet van Lee-Roy Purvis kwam op het hoofd van Barry Hamstra en die kopte het leer soepeltjes binnen; 1-1. Na dit doelpunt floot de scheids meteen voor rust.

Fc Harlingen begon de tweede helft goed en leverde veel strijd op alle linies. Ze kwamen drie keer gevaarlijk voor het Leovardia-doel en ook de goed genomen corners van Lee-Roy Purvis bleven gevaarlijk. Bram Wijbenga, die goed zijn werk had gedaan, werd vervangen door André Sopacua. Kevin Jaarsma brak op links door, zijn schot ging echter net naast. Harlingen was nu sterker maar Leovardia loerde op de counter en dat lukte bijna. Gelukkig stond bij die inzet André Sopacua ongeveer op de doellijn en met sien prachtige oranje skoensjes roste hij de bal weg. Het bleef dus opletten voor Harlingen, dat zelf natuurlijk ook kansen kreeg. Eén daarvan was voor Barry Hamstra, hij kwam praktisch alleen voor de keeper maar helaas knalde hij tegen de keeper op. De corner die volgde werd net naast gekopt door Stefan Adema en zo bleef het dus 1-1. Een wedstrijd met twee gezichten. D eerste helft was Leovardia iets beter maar in de tweede helft was fc Harlingen beduidend sterker. En misschien is 1-1 dan toch wel iets te weinig maar we kunnen er mee leven. WvD