Voetbal

Waddenrobkes Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Na twee weken niet te hebben gevoetbald in verband met de meivakantie mochten de Waddenrobkes van Zeerobben weer los afgelopen zaterdag. Het was wat kouder dan de afgelopen week maar het was gelukkig droog en het enthousiasme was er niet minder om. Ook de landencompetitie nadert het einde en zaterdag aanstaande is het de grote dag voor alle kinderen. Dan wordt de laatste speelronde gespeeld en de kampioenen bekend gemaakt.

En de Waddenrobkes konden ook deze zaterdag weer een paar nieuwe gezichten verwelkomen. Bij Italië kwam Quinten Witteveen meedoen. Afgelopen woensdag had hij voor het eerst getraind en hij wilde graag meteen meedoen aan de landencompetitie. Coach Maurice de Boer was natuurlijk erg blij met deze nieuwe aanwinst.

Argentinië kreeg versterking in de persoon van Niels de Groot. Niels trainde al een paar keer mee op de woensdagmiddag en hoorde vele goede verhalen over de zaterdagwedstrijden. Dus ook hij was er bij en had er reuze veel zin in. Roan Odolphi had al een keer meegespeeld bij Brazilië en Roan Bijlsma was vandaag ook weer aanwezig dus coach Jeffrey Siccama had het niet gemakkelijk met twee maal een Roan in zijn team.
Verder was iedereen deze zaterdag weer aanwezig bij deze spannende competitie. Er werden weer drie speelrondes gespeeld deze ochtend met weer verrassende uitslagen. Zaterdag aanstaande dus de laatste speelronde en dan is er bekend wie kampioen gaat worden van dit mooie voorjaarsseizoen. Gelijk wordt er zaterdag afscheid genomen van een aantal kinderen die doorstromen naar de F-pupillen. En natuurlijk wordt er bekend wie de winnaar is van de penaltybokaal en mag meedoen op de familiedag van Zeerobben. Ook in dat klassement is het razend spannend.

De uitslagen van zaterdag 14 mei 2016:
Nederland-Italië 3-1
Australië-Argentinië 6-2
Denemarken-Portugal 0-2
Duitsland-Brazilië 1-2
Italië-Portugal 1-2
Denemarken-Nederland 0-6
Brazilië-Australië 1-2
Duitsland-Argentinië 2-3
Denemarken-Duitsland 5-1
Argentinië-Portugal 0-4
Nederland-Brazilië 4-1
Australië-Italië 2-0

Zaterdag dus de grote finale. Na de wedstrijden mogen alle spelers nog twee penalty’s schieten. Daarna zal de prijsuitreiking plaatsvinden en zullen er foto’s gemaakt worden.

Vrijdag start Zeerobben ook met de ‘kleutervoetbal-clinics’. Het Noorderlicht zal de spits afbijten. Een leuke ervaring voor de kleuters om kennis te maken met voetbal. Misschien voetballen deze kleuters binnenkort ook wel in de meest spannende landencompetitie die er is: ‘De Waddenrobkes van Zeerobben’.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda