Voetbal

Waddenrobkes weer van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen woensdag zijn de trainingen voor de Waddenrobkes weer van start gegaan bij Zeerobben. De zo succesvolle onderlinge competitie voor 5- en 6-jarigen zal ook eind september weer van start gaan. En de trainers die klaar stonden werden blij verrast. Maar liefst 38 kinderen kwamen af op de eerste training.

Al spelend voetballen op kleine veldjes waardoor je veel aan de bal komt en voetballen tegen leeftijdsgenoten waardoor de onderlinge krachtverschillen niet groot zijn. Dat is zo’n beetje in het kort gezegd waar de Waddenrobkes voor staan. En sinds afgelopen jaar is nog maar eens benadrukt dat het alleen en dan ook alleen maar gaat om het plezier. Uitslagen zijn niet belangrijk. Het plezier in het voetbal des te meer. Daarom worden er ook geen uitslagen en standen meer bijgehouden en is er aan het eind van de competitie een grootse prijsuitreiking met alleen maar winnaars en dus gouden medailles voor iedereen. En dat sluit weer goed aan bij de nieuwe spelvormen van de KNVB. Zeerobben had een vooruitziende blik zeg maar. 

Afgelopen woensdag stonden de trainers weer klaar om de kinderen te trainen. En de kinderen kunnen ook thuis volop oefenen want de hoofdsponsor van Zeerobben, Smeding Groente en Fruit, heeft voor elk Waddenrobke een echte leren bal beschikbaar gesteld. Misschien wel een extra stimulans om eens te komen kijken bij de trainingen van de Waddenrobkes. Het blijft spannend allemaal en daarom is het mogelijk om eerst eens te komen kijken of misschien eens mee te trainen. Zo kom je er snel achter of voetbal iets voor je is. De trainingen zijn op de woensdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda